20.6.2021

Fiat sähköistyy kokonaan vuosina 2025-2030 – lisäksi ikoninen tehdas muutetaan puutarhaksi

Fiat sähköistyy

Automerkkien sähköistymisaikataulujen esittelyvuorossa on Fiat, joka kertoi merkin muuntuvan täyssähköiseksi 2025-2030 välisellä ajanjaksolla. Samalla Torinossa sijaitseva Lingotton tehdas muutetaan jättimäiseksi puutarhaksi.

Stellantis-ryhmään kuuluva Fiat paljasti hiljattain suunnitelmansa merkin sähköistymisestä. Italialaismerkki ei ole suinkaan ensimmäinen eikä varmasti myöskään viimeinen, joka paljastaa tulevien vuosien sähköaikataulujaan.

Fiat on innostunut uuden sähköisen 500:n esittelystä niin paljon, että merkki aikoo sähköistyä asteittain vuosien 2025-2030 välillä. Aikatauluun liittyy myös jylläävä koronaviruspandemia.

– Päätös julkistaa uusi 500 sähköisenä ja vain sähköisenä tehtiin itse asiassa ennen Covid-19:ää. Jo silloin olimme huomanneet, että maailma ei kestä enempää kompromisseja. Itse asiassa koronarajoitukset olivat vain viimeisin saamistamme varoituksista, sanaili Fiatin toimitusjohtaja Olivier François.

– Meillä on ikoni, 500. Ikonilla on aina syynsä, eikä 500 ole poikkeus: 1950-luvulla se toi liikkuvuuden kaikille. Nykyisin, tässä uudessa skenaariossa, sillä on uusi tehtävä: luoda kestävää liikkuvuutta kaikille.

– On meidän velvollisuutemme tuoda markkinoille sähköautoja, jotka eivät maksa enempää kuin ne, joissa on polttomoottori, yhdessä akkujen tippuvien kustannusten kanssa.

Fiat ei kuitenkaan kommentoinut esimerkiksi 500X:n tai Pandan sähköistymistä sen tarkemmin. Fiat Pandan sähkökonsepti Centoventi nähtiin 2019 Geneven autonäyttelyssä.

Italialaismerkki aikoo auttaa myös kotikaupunkiaan Torinoa. Lingotton tehdas on tullut kuuluisaksi erityisesti tehtaan katolla sijaitsevasta testiradasta. Nyt testiratakatto muutetaan Euroopan suurimmaksi riippuvaksi puutarhaksi, sillä yhdessä kaupunkipuutarhoista tunnetun arkkitehti Stefano Boerin kanssa kattoalueelle on suunniteltu yli 28 000 kasvin sijoittelu.

Lähde ja kuvat: Fiat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat