19.1.2021

Ford Mustang Mach 1 -erikoismalli kelaa nollasta sataseen myös hinnassa

Ford Mustang Mach 1

Rajoitetun erän Ford Mustang Mach 1 -erikoismalli on kunnianosoitus vuoden 1969 samannimiselle mallille. Hintaa kertyy satkun verran.

Ford Mustang Mach 1 -erikoismalli tulee tarjolle vain rajoitettuna eränä. Hinta on alkaen 101 386,49 euroa ja sillä saa itselleen 460-hevosvoimaa vapaasti hengittävää veekasia.

Tuotanto on jo käynnistynyt ja nopeimmat voivat tilata auton itselleen valtuutetuista Mustangia myyvistä liikkeistä. Näihin lukeutuvat Suomessa FordStore-liikkeet Helsingissä, Espoossa, Raisiossa, Lahdessa ja Sastamalassa.

Ford Mustang Mach 1

Kyseessä on itse asiassa jo historian viides Ford Mustang Mach 1 -erikoismalli ja jälleen halutaan kunnioittaa kaikkia edeltäjiä. Yksityiskohdissa on nojattu vahvimmin vuoden 1969 alkuperäisen version suuntaan, mutta suorituskyky on selvästi tältä vuosituhannelta. Lisäksi uudessa Mach 1 -mallissa on kattava vakiovarustelu ja nykyaikaista kuljettajaa avustavaa teknologiaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mach 1 on 5.0 V8

Tärkein osa kokonaisuutta on tuo edellä mainittu 5-litrainen vapaasti hengittävä V8-moottori, jonka arvot ovat Euroopassa 460 hevosvoimaa ja 529 newtonmetriä. Yhdysvalloissa on nimittäin tarjolla hieman enemmän. Aiheesta voi lukea lisää alkuperäisestä Mustang Mach 1 -mallia koskevasta uutisesta.

Vaihteistovalinta jätetään kuljettajalle kuusipykäläisen manuaalivaihteiston ja kymmenenpykäläisen automaattivaihteiston väliltä. Molempia kerrotaan hienosäädetyn sporttisempaan suuntaan.

Ford Mustang Mach 1

Vieläkin enemmän on tehty alustapuolella, sillä Mach 1 on valmistajansa mukaan mutkien osalta kaikista kyvykkäin Mustang. Puslia, kallistuksenvakaajia ja jousia on jäykistelty – vakiovarusteena on myös säätyvä MagneRide-iskunvaimennus. Taka-akselilta löytyy tasauspyörästön luistonrajoitin.

Ford Mustang Mach 1 -erikoismalli

Ulkonäön yksityiskohtia on viilattu vuoden 1969 Mach 1 -mallin mukaisesti. Teippipaketit, uudet puskurit, GT500-takahelma sekä D2GCR-tunnuksen tuntevat 19-tuumaiset kevytmetallivanteet auttavat yhdennäköisyyden luomisessa. Keulamaskiin on piirretty kuopat, jotka yrittävät oletettavasti näyttää lisävaloilta.

Sisään kiipeävä huomaa Mach 1 -logolla varustetut kynnyslistat ja teema jatkuu myös istuessa. Luonnollisesti ohjaamosta löytyy rajoitetun erän erikoismallista muistuttava laatta.

Ford Mustang Mach 1

Nahkaverhoilu on mallia "Premium Luxury Grain" ja varustettu koristeraidalla. Ilmastoiduista Recaron istuimista löytyy vihreän sävyiset tikkaukset ja valkoinen vaihdekepin nuppi on pyöreä. Keskikonsoli on verhoiltu vinyylillä.

Varusteluun kuuluu muun muassa 12 kaiuttimen B&O -audiojärjestelmä sekä navigaattori. Mielenkiintoisena yksityiskohtana erikoismallissa on vanhanaikainen vakionopeudensäädin aktiivisen vastaavan sijaan.

Yhdysvalloissa auton hinta on 52 915 dollaria, eli noin 44 000 euroa. Auton laivaaminen Eurooppaan maksaa sekin jo jonkin verran, mutta autoverolla on silti vielä näppinsä pelissä. Suomessa ei päästy alle 100 000 euron, mutta mitäköhän se merkitsee myynnin kannalta.

Lähde ja kuvat: Ford

Luetuimmat