9.11.2021

Fordin hidas tie ylös: osakekurssi korkeimmillaan 20 vuoteen

Ford osake

Viimeisen vuoden aikana Fordin osakekurssi on triplaantunut. Sijoittajien usko Jim Farleyn luotsaamaan autojättiin on vahvinta vuosikymmeniin.

Fordin tasaisen laskun kausi on vihdoin päättynyt, sillä yhtiön yli 19 dollarin osakekurssi on paras yli 20 vuoteen. Tämä tarkoittaa, että tuolloin Jacques Nasser oli yhtiön toimitusjohtajana ja Apple oli aikeissa esitellä kovalevyyn perustuvan mp3-soittimen nimeltä iPod. Sittemin Fordin toimitusjohtajan tehtävää ovat kokeilleet William Clay Ford Junior, Boeingilta autoalalle houkuteltu Alan Mulally, osakekehityksen takia potkittu Mark Fields, muutosjohtaja Jim Hackett ja nyt tasaisempaa kehitystä hakeva Jim Farley.

Farley oli muuten 20 vuotta sitten harjoittelemassa autoalan johtotehtäviä Toyotalla.

Ford osake Jim Farley

Koronaviruspandemian alussa Fordin osake kävi alle viiden dollarin osakkeelta. Jim Farleyn astuessa toimitusjohtajan tehtäviin kurssi oli pahaenteiset 6,66 dollaria osakkeelta. Vuodessa kurssi on siis kolminkertaistunut uuden toimitusjohtajan alaisuudessa.

Sijoitusyhtiö Morgan Stanleyn analyytikko Adam Jonas ilmaisikin lokakuussa tyytyväisyytensä Farleyn ja Fordin uusille näkymille sekä läpinäkyvyydelle verrattuna Hackettin aikakauden salamyhkäilyyn.

– 2021 on ollut läpimurtovuosi Fordille ja helposti merkittävin vuosi strategisesti sitten talouskriisin, Jonas kiteytti sijoittajille.

Tuotteista kiitosta saavat esimerkiksi sähköinen F-150 Lightning sekä uudet tilauspohjaiset palvelut.

Uusien lupaavien tuotteiden ja teknologioiden lisäksi Farley on miellyttänyt osakemarkkinoita muun muassa tuomalla takaisin vuotuisen pääomamarkkinapäivän. Myös osinkojen korottaminen on nostanut markkinoiden luottamusta. Ford ilmoitti myös tavoittelevansa aiempaa sijoitusluokitustaan maksamalla viidellä miljardilla dollarilla korkeakorkoisia lainoja ja lähtemällä mukaan obligaatioihin erityisesti sähköautojen hankintarahoitukseen suunnatulla annilla.

Lähde: Automotive News Kuva: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat