15.7.2016

Maistiainen: Audi Q2 lupaa kaikkea kaupunkiin

Audi Q2

Pieni katumaasturi Audi Q2 tuo mallistoon kaivattua persoonallisuutta

Korkea maavara, näppärä koko ja riemukas ajettavuus ovat Audin lupauksia uuden Q2-katumaasturin ominaisuuksista. Huomiota herättävintä uutuudessa on muotokieli. Audi Q2:n viirut ajovalot, kyljen pokkaus ja varustelun mukaan vaihtuva C-pilarin väri ovat raikas poikkeus mallistoon, jonka korimallit alkavat tuntua toistensa erikokoisilta kopioilta.

Audi Q2

Uuden muodon taustalla on toki uuden mallisarjan julkaisu. Audi Q2 laajentaa Q-sarjan katumaastureita alempaan kokoluokkaan. 4,2 metrin pituisena uutuus vastaa Nissan Jukea.

Vertailun vuoksi: Audi Q3 on noin 20 senttimetriä pidempi ja A1 on 10 senttiä lyhyempi.

Viidentoista senttimetrin maavara ja matala ikkunalinja antavat autolle tukevan ja menevän ilmeen. Kuvissa hieman kömpelöltä näyttävä kylkipokkaus osoittautuu luonnossa toimivaksi kikkailuksi. Ennakkoluulot kaatuvat myös takavaloissa. Ledeillä ja syvyysvaikutelmalla leikkivät valoumpiot eivät sittenkään ole suoraan Volkswagen Polosta lainatut.

Audi Q2

Sisäilme on täyttä Audia. Selkeitä ja laadukkaantuntuisia kytkimiä voi lisävarustelistan kautta laajentaa virtuaalimittaristolla ja muilla herkuilla. Piristystä arjen harmauteen tuovat väriteemat ja listat. Listojen läpi hohtava tunnelmavalaistus näyttää erittäin hienolle – efektiä yleistynee lähiaikoina nopeasti muissakin autoissa.

Audi Q2

Audin lupaama ajettavuuden riemukkuus riippuu omista odotuksista. Auto on hyvin vaivaton ajettava ja taipuu tarvittaessa mutkiinkin, mutta iloisuuden vaatimaa tunnokkuutta ja sielukkuutta Q2 ei tarjoa.

Kahdeksankulmaisen etusäleikön taakse saa kolmea bensiini- ja kolmea dieselmoottoria. Vihreästä pistoolista tankataan 116 hevosvoimaista 1.0 TFSI -perusmallia, 150 hevosvoimaista 1.4 TFSI:tä ja 190 hevosvoimaista kaksilitraista. Edellisiin saa kaksoiskytkinvaihteiston lisähinnasta, kaksilitrainen on aina automaattivaihteinen ja nelivetoinen.

Audi Q2

Dieselpuolella mallisto alkaa 116 hevosvoimaisesta 1.6 TDI-moottorista. Sen ohella tarjotaan 150 ja 190 hevosvoimaisia kaksilitraisia TDI-moottoreita 150 ja 190 hevosvoimaisina. Ensimmäiseen neliveto ja automaattivaihteisto ovat lisävarusteita, jälkimmäisessä ne kuuluvat kauppaan.

Ensimmäiset Audi Q2:t saapuvat maahan loppuvuodesta. Hintojen pitäisi paljastua heinäkuun loppuun mennessä.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat