25.9.2018

Maistiainen: iso loikka eteenpäin: Audi Q3

Audi Q3

Audi Q3 hyppää kertaheitolla suuren loikan: pyöreyden ja vanhahtavuuden tilalla on nyt särmää ja moderniutta.

Sukupolvenvaihdos tuntuu loikkaavan ainakin puolitoista askelta: uusi Audi Q3 on edeltäjäänsä huomattavasti särmikkäämmän näköinen, ja sisätilat kätkevät uuden sovelluksen Audin MMI touch –käyttöliittymästä.

Kosketusnäyttöön perustuva järjestelmä ensiesiteltiin viime vuonna A8-edustusautossa, jossa käytössä oli kaksi suurta näyttöä. Nyt Q3-katumaasturissa sama järjestelmä on ensimmäistä kertaa skaalattuna yhdelle ruudulle. Ensikoeajojen perusteella yhdelläkin ruudulla pärjää varsin hyvin, vaikka tekstin syöttäminen onkin hieman kömpelömpää kuin suuremmissa Audeissa.

Audi Q3

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Läpäisee sokkotestin

Autona Q3 tuntuu siltä miltä näyttääkin: sokkotestissä sen tunnistaisi välittömästi Audiksi. Ohjaus on herkkä ja tarkka ja alusta perusmallissakin varsin jämäkkä.

Sisätilat ovat teknisen tyylikkäät: hopeille ja mustille somisteille tuodaan tasapainoa kojelaudan kankaisin yksityiskohdin.

Perusmallina paras?

Audi Q3 saapuu myyntiin bensiinipainotteisella mallistolla. Perusmalli, 35 TFSI, liikkuu 150-hevosvoimaisen 1.5-litraisen bensiinturbon, etuvedon ja kaksoiskytkinvaihteiston turvin.

Yläpuolelle sijoittuvat kaksilitraiset 40 TFSI (190 hv) ja 45 TFSI (230 hv). Nämä ovat aina nelivetoja ja kaksoiskytkinautomaatteja. Dieselpuolelle tarjotaan 2-litraista 35 TDI:tä neliveto-manuaalina ja etuvetoautomaattina.

Ensikoeajoissa suosikiksi nousi perusmalli 35 TFSI: sen voimavarat riittävät mainiosti Q3:n liikutteluun, ja moottorin sekä vaihteiston yhteistyö toimii hieman tehokkaampia bensiinimalleja paremmin.

Ensimmäiset Audi Q3:t saataneen maahan ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Teksti: Lauri Ahtiainen Kuvat: Audi

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat