22.6.2021

Maistiainen: Mercedes-Benz C-sarja – olemisen erittäin siedettävä keveys

Mercedes-Benz C-sarja

Uusi Mercedes-Benz C-sarja saapuu heti toimitusjohtajamalli S-sarjan kannoilla ja tuo mukanaan paljon uutta teknologiaa. Tärkein on kuitenkin tallella: mukavuus ja olemisen helppous.

Uusi S-sarjan Mercedes on aina merkittävä tapaus, sillä lippulaiva kertoo merkin suunnasta tyylin ja teknologian suhteen. Nyt uusi Mercedes-Benz C-sarja saa lähes samat ainekset tuoreeltaan.

Mercedes-Benz C-sarja

Esimerkiksi. Lisävarustelistalta löytyy nelipyöräohjaus, joka antaa taka-akselin avustaa kääntymistä enintään 2,5° verran, vähentäen kääntöympyrästä noin 40 senttimetriä. Valoissa tarjolla on uusi Intelligent Digital Light -ledivalaistus, joka parantaa valojen mukautuvuutta ja tuo uusia ominaisuuksia.

Mercedes-Benz C-sarja

C-sarja saa nyt MBUX-tietoviihdejärjestelmän, joka on S-sarjasta lainattu 2.0-versio ja itse auto perustuu uuteen MRA2-perusrakenteeseen. Myöhemmin saapuville lataushybrideille lupaillaan komeita lukemia: 25,4 kWh akuston vihjataan riittävän yli 100 km sähköiseen toimintamatkaan. Lataaminen onnistuu 11 kW teholla tai pikaladattaessa 55 kW teholla. Perinteiset polttomoottoritkin saavat aina kaverikseen EQ Boost -kevythybriditekniikkaa, joka antaa tarvittaessa 15 kilowatin ja 200 newtonmetrin vetoavun.

Pituutta on tullut 65 mm lisää (farmarissa 49 mm), josta 25 mm akseliväliin. Leveyttä on löydetty 10 mm. Muutosten ansiosta takaistuimille mahtuu selvästi mukavammin, eikä aikuisenkaan tarvitse odotella määränpäähän saapumista. Tavaratilaa on edelleen 455 litraa ja lataushybridimalleja riivanneen akkukyhmyn luvataan jääneen historiaan.

Ulkokuoren muotoilussa C-sarja on mielenkiintoisesti suorastaan jyrkän konservatiivista Mercedes-Benziä, joskin takavalot jatkavat A-sarjan aloittamaa bumerangihenkistä teemaa. Ilmeisesti panostus on kohdistettu tekniikkaan ja matkustamoon.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vaiti, lähes hiljaa

Nopealla ensikoeajolla ollut C 180 A Business Avantgarde ei sisältänyt uusista teknisistä uutuuksista montaakaan sinänsä riittävien perusvarusteiden lisäksi. 1,5-litrainen nelisylinterinen bensiinimoottori tuottaa 125 kW tehon (+kevythybridi) ja vauhdittaa sedanin 0–100 km/h 8,6 sekunnissa.

Mercedes-Benz C-sarja

Mikä uudessa C-sarjassa sitten vakuuttaa eniten? Mukavuus. Erityisesti vakioalustalla C-sarjalainen kulkee lähes eleettömästi ja pehmeästi. Hienosäädetyn polttomoottorin lisäksi kiitos kuuluu osaltaan yhdeksänvaihteiselle automaatille ja voimalinjan yhteispelille. Lisäksi äänieristyksessä on onnistuttu, ainakin Tuusulan alueen tiestöllä arvioituna. Ajomukavuudessa C-sarja tuntuukin kasvaneen numeroitaan enemmän.

Mercedes-Benz C-sarja

Kauneusvirheitäkin toki löytyy. Taka-akselin iskunvaimennus ei aina hahmota jokaista töyssyä säännönmukaisesti ja jarrut nappaavat yllättävän terävästi jo polkimen alkupainalluksessa.

Kojelaudan keskipisteenä on kallistettu 11,9-tuumainen kosketusnäyttö, jossa MBUX 2.0 korjaa joitain esimerkiksi A-sarjassa nähdyn alkuperäisen käyttöjärjestelmän haasteita. Neliskulmaiset ilmaventtiilit voivat kauhistuttaa merkin faneja, mutta ne modernisoivat sisäilmettä merkittävästi. Sisävalaistuksella ja materiaalivaihtoehdoilla on haettu ylellisempää tunnelmaa. Ohjauspyörän hipaisupainikkeet eivät ole erityisen loistavia, mutta ajavat tehtävänsä.

Mercedes-Benz C-sarja

Suomeen syksyn kynnyksellä

Uudistunut Mercedes-Benz C-sarja saapuu porrasperän ja farmarikorin voimin syyskuun alkupuolella, joskin nopeimmat saanevat autojaan jo elokuun puolella. Myynti käynnistyy bensiinimalleilla ja dieselvaihtoehdot saapuvat myöhemmin. Lataushybridien suhteen täytyy puolestaan odotella vuotta 2022.

Mercedes-Benz C-sarja

Uuden Mercedes-Benz C-sarjan malliston hinnat alkavat 43 358 eurosta. Palaamme C-sarjan ominaisuuksiin tarkemmin varsinaisessa koeajossa.

Mercedes-Benz C-sarja

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat