1.3.2017

Maistiainen: Mercedes-Benz E 220d Coupe on kaunis katsoa ja koskettaa

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Kuvissa lupaavalta näyttänyt Mercedes-Benz E-sarjan Coupe ei petä.

Kun Mercedes-Benz paljasti E-sarjan Coupen ensimmäiset kuvat, Moottori uutisoi aiheesta kysyen, onko tässä aikakautemme kaunein auto? Katsojan silmät päättävät, mutta ensikosketus autoon ei saanut katumaan taannoista väitettä.

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Vaikka E-sarjan Coupe muistuttaa paljon C- ja S-sarjan kaksiovisia, on auton muodossa yksi suuri uudistus. Etulokasuojasta perää kohti laskeva pokkaus on vaihtunut pehmeän tasaisiin muotoihin. Sellaiset yleistyvät Mercedes-Benzin mallistossa lähivuosina, yhtiön päämuotoilija Gorden Wagener on ilmoittanut vähentävänsä pokkausten määrän minimiin.

Tietyistä kulmista ja tietyissä väreissä pehmeät linjat tuovat E-sarjan Coupen pintaan hienoista raskautta, joka korostuu AMG-ulkonäköpaketin tuomien takapuskurin pystyjen ilma-aukkojen takia.

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Niin tai näin, oikeassa valossa mittasuhteet pääsevät oikeuksiinsa. Autoalalla yleistyneiden rajujen pintoja rikkovien pokkausten jälkeen paluu puhdaslinjaisempaan muotoiluun tuntuu raikkaan itsevarmalta. Mittasuhteet ovat kunnossa, ja kuvien sijaan auto näyttää parhaimmalta omana kolmiulotteisena itsenään.

Sisältä uutuus muistuttaa vahvasti sedan- ja farmariserkkujaan, mutta ilmeeseen tuodaan eroavaisuutta turbiinimaisilla ilmasuuttimilla. Muiden E-sarjalaisten tapaan sisäolemus riippuu vahvasti valituista varusteista. Herkkuvarusteltujen koeajoautojen matkustamot miellyttivät silmää ja tuntoa. Väripaletista löytyy ilahduttavia väriyhdistelmiä, joidenkin autojen sisustaa hallitsi tyylikäs siniharmaan ja vaalean nahan yhdistelmä.

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Nupit kaakkoon varusteltuna coupé-korisesta Mercedes-Benzistä saa maksaa pitkän pennin, mutta kaksiovisen lähtöhinta on sedaniin verrattuna hyvin kohtuullinen. E 220d Coupen lähtöhinta on 55 943 euroa, mikä on vain 3 700 euroa sedania enemmän – eikä kauniin kaksiovisen ostoa ikinä tarvitse järjellä perustella.

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat