Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Ajoneuvot Uutinen 14.12.2016

Mercedes-Benz paljasti E-sarjan coupen – onko tässä aikakautemme kaunein auto?

Tyylikkään sedanin linjat taittuivat kauniiksi coupéksi.

Mercedes-Benzin tuoretta E-sarjaa voi pitää vallan erinomaisena autona. Auto keräsi kehuja jo Moottorin ensikoeajossa. Numerossa 12/2016 saksalaisten farmariosaaminen näytti mallia ruotsalaisille, kun tuore E-sarjan farmari peittosi Volvon tuoreen V90-elämäntapafarkun.

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Nyt Stuttgartissa esiteltiin malliston jalokivi. Ei käytännöllisin, eikä taatusti edullisin, mutta ehdottomasti kaunein: E-sarjan Coupé.

Linjakkaan kaksiovisen keulaa jakaa arkiveljiensä sukunäön, mutta A-pilarin kohdalla linjat lähtevät lentoon. Kylkeä hallitsee valtava lasipinta, joka ulottuu autoluokalle epätyypillisesti taka-akselin takapuolelle saakka. Valmistajan perinteiden mukaisesti korirakenen on B-pilariton, eli kaupungilla voi näyttäytyä koko ikkunapinta avattuna.

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Pitkälle viedyn ikkunalinjan vuoksi C-pilari on ohut, mikä auttaa keventämään perää. Pitkästä peräylityksestä huolimatta ainakaan sivuprofiilissa takaosa ei vaikuta liian raskaalta. Jopa ovi on sopusuhtaisen kokoinen – autot ovat kasvaneet ihmisiä nopeammin, joten tämän kokoluokan coupémalleissa ovet ovat ajoittain vaikuttaneet turhan pieniltä.

Tehtaan kuvien perusteella moitittavaa löytyy vain hivenen turhan korkeasta hartialinjasta: jos ikkunoiden alle jäävää koria madaltaisi muutaman sentin, olisivat mittasuhteet lähellä moitteetonta. Kyse on kuitenkin neliovisen henkilöauton raameihin tehdystä coupésta, joka voi hyvinkin toimia luonnossa vielä kuviakin paremmin.

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Coupé-E:n takavalot jatkavat S- ja C-sarjan kaksiovisista tuttua linjaa, joskin hieman leveämpinä ja sisäreunastaan leikattuina versioina.

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Kojelaudan näköalat ovat periaatteessa taksitolpalta tuttuja, mutta jo arkisten E-sarjalaisten sisäilmettä voi muokata  runsaalla, ja arvokkaalla, varustelistalla. Sama linja jatkunee coupén kanssa, eli autosta saanee aidoimman kokemuksen vasta runsaasti varusteita ruksimalla.

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Hauskana yksityiskohtana ilmastointisuuttimet on vaihdettu turbiinimallisiin. Lentokoneteeman kerrotaan jatkuvan takavaloissa, joiden tehdas kertoo ””hohtavan suihkumoottorin tavoin”.

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

E-sarjan Coupé (mallikoodi C238) on kasvanut 123 milliä pituutta, josta akselivälille on suotu 113 millimetriä. Venähdyksen syy on yksinkertainen: edeltäjän nimi saattoi olla E-sarjan Coupé, mutta pinnan alta löytyi W204-sukupolven C-sarjasta lainattu pohjalevy.

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Ensiesittelyn yhteydessä moottoripaletti koostuu 194 hevosvoimaisesta E 220d -dieselistä, sekä E200 (184 hv), E 300 (245 hv) ja E 400 4MATIC (333 hv) -bensiinimalleista.

Mercedes-Benz E-sarjan Coupe

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat