22.3.2017

Maistiainen: Suomen halvin nelivetoauto Suzuki Swift 17 000 eurolla

Suzuki Swift

Suzuki Swift on edelleen pikkuauto. Ulkomittoja ei juuri ole levitetty, mutta sisätilat ovat avarammat ja varustelu on hintaansa nähden hyvä.

Pari vuotta sitten uudistunut Suzuki Vitara on raivannut pikkuveljelleen otollista maaperää. Viime vuoden rekisteröintitilastojen mukaan Vitara oli Suomen myydyin nelivetoinen katumaasturi. Suzuki Swift saa ilman muuta oman mahdollisuutensa nousta myyntitilastojen tähdeksi, kiitos hinnan ja varustelun.

Suzuki Swift

Pääsiäiseksi Suomeen saapuva Suzuki Swift on meillä aina nelivetoinen ja hintalappu osoittaa 16 390 euron hintaa. Näin ollen Fiat Panda menettää tähän asti hallussaan olleen Suomen halvimman uuden nelivetoauton tittelin. Ykköspaikalle kirii nyt Suzuki Swift, sillä nelivetoinen Fiat Panda maksaa 17 215 euroa ja kolmannen sijan nappaava Dacia Duster 19 999 euroa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sisäisesti uudistunut

Uuden Swiftin akseliväli on 2,45 metriä eli kaksi senttiä entistä pidempi. Raideväliä on edessä ja takana neljä senttiä enemmän kuin ennen ja pyörät ovat mahdollisimman kaukana toisistaan, aivan korin kulmissa.

Suzuki Swift

Näillä ratkaisuilla on pyritty parantamaan Swiftin ajettavuutta ja käsiteltävyyttä. Samalla on saatu lisää tilaa matkustamoon. Entistä matalammalla olevat istuimet antavat lisää pääntilaa ja tavaratila on kasvanut viidenneksellä.

Suzuki Swift

Nyt tarjolla oleva 265 litran tavaratila kasvaa 947 litraan, kun takaistuimen selkänojat taitetaan alas. Ja nykytyyliin kuuluu myös, että pikkutavaroille ja juomapulloille löytyy koloja.

Suzuki Swift

Pieneenkin talliin

Ulkomitat ovat liki entiset. Pituus on 3,84 metriä eli uusi Swift on sentin lyhyempi kuin edeltäjänsä. Leveys on 1,735 metriä, jossa lisäsenttejä neljä. Korkeus on ennallaan 1,52 metrissä.

Suzuki Swift

Painonpudotus on osa Suzukin taktiikkaa polttoaineenkulutuksen vähentämisessä. Uuden Swiftin paino jää alle 1 000 kilon. Polttoaineenkulutuksen vähentämiseen tähtää myös se, että hyvissä olosuhteissa auto käyttää vain etupyörävetoa. Kun etu- ja takapyörien välille syntyy nopeuseroa, viskoosikytkin siirtää välittömästi voimaa myös takapyörille.

Suzuki Swift

Meille vain nelivetoisena tuotavan Swiftin moottori on 1,2-litrainen ja tarjoaa 66 kW (90 hv) tehon ja 120 newtonmetrin väännön. Vaihteistona on viisiportainen manuaali.

Hyvä varustelu

Peruutuskamera on ehkä huomionarvoisin uuden Swiftin varusteista. Se on ehdottoman hyödyllinen apulainen, koska korin muoto jättää muutoin näkyvyyden auton taakse melko vajaaksi.

Suzuki Swift

Varustukseen kuuluu myös seitsentuumainen värikosketusnäyttö, neljä kaiutinta, audion käyttökytkimet ohjauspyörässä, usb-liitin ja 12 V virtapistoke keskikonsolissa. Ajotietokoneesta löytyy kello, ulkolämpötila, polttoaineenkulutus ja riittävyys, keskinopeus sekä vaihtamistarpeen ilmaisin. Älypuhelinsovelluksia voi käyttää kojelaudan näytöllä.

Teksti ja kuvat: Eila Parviainen

Lisätietoja: www.suzuki.fi/swift/

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat