10.4.2017

Maistiainen: uudistuneet Škoda Octavia RS ja Octavia Scout

Škoda Octavia RS ja Octavia Scout

Scout-mökkimalli ja RS-sporttiserkku osallistuvat Škoda Octavian faceliftiin.

Škoda Octavian faceliftin jälkihöyryissä myös erikoisemmat varusteversiot osallistuvat kasvojenkohotukseen. Octavia RS ja Octavia Scout ovat valmistajalleen tärkeitä tulkintoja suosikkimallista, sillä niillä molemmilla on vankka kannattajakunta.

Skoda Octavia RS ja Scout

Ulkoisesti faceliftiä hallitsevat Octavian uudet kaksiosaiset ajovalot. Mökkimallisessa Scoutissa huomio kiinnittyy hiukan jämäkämpiin helmoihin ja alleajosuojiin. RS puolestaan noudattaa mallin tuttua hiljaisempaa tyyliä, jossa hiukan suuremmista voimavaroista ei huudella spoilereiden ja kanaverkkomaskien muodossa. Maavarassa erot tavalliseen Octaviaan ovat 30 mm lisää Scoutissa, 15 mm vähemmän RS:ssä.

Skoda Octavia RS ja Scout

Moottoreiden osalta merkittävin uutinen on RS:n bensiiniversio, johon löytyi faceliftin yhteydessä 10 hevosvoimaa lisää, mallin ollessa nykyisin 230-hevosvoimainen. 2,0-litraisen TDI-moottorin 184 hevosvoiman versio on kuitenkin reilusti suosituin valinta niin RS:ssä kuin Scoutissa.

Skoda Octavia RS ja Scout

Sisustoissa mallit eroavat jälleen maltillisesti perus-Octaviasta. RS:ssä merkittävin ero ovat tuttuun tapaan urheiluistuimet, jotka tarjoavat sopivasti sivuttaistukea vaikeuttamatta arkikäyttöä muuten. Nappisuoritus auton luonteeseen nähden.

Skoda Octavia RS ja Scout

Molemmat mallit nähtiin myös omissa elementeissään tositoimissaan. Octavia Scout selvitti yllättävän haastavat maastohaasteet malliikkasti, RS:n tuodessa puolestaan virneen naamalle rata-ajossa.

Skoda Octavia RS ja Scout

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat