2.7.2018

Maistiainen: uudistunut Hyundai Santa Fe – siisti, suurempi ja simppeli

Hyundai Santa Fe

Kasvanut Hyundai Santa Fe -katumaasturi on nyt entistäkin käytännöllisempi.

Hyundai Santa Fe eli korealaisvalmistajan suurin SUV on neljänteen sukupolveen synnyttyään seitsemän senttimetriä aiempaa pidempi, ja akseliväli on kasvanut 6,5 cm. Niinpä sisätilat ovat aiempaakin väljemmät, ja myös tavaratilaa on kasvatettu.

Kokonaan uudesta perusrakenteesta ei silti ole kyse, vaan venytetystä ja hyväksi havaitusta entisestä. Suomeen tuodaan 5- ja 7-paikkaisista versioista vain jälkimmäistä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusi automaattivaihteisto

Kunhan myynti syksyllä alkaa, myös moottorivalikoimasta tulee simppeli. Meillä ainoa voimanlähdevaihtoehto on ennestään tuttu nelisylinterinen 2,2-litrainen diesel; tehoa sekä vääntöä löytyy päivitysten jälkeen edelleen 200 hevosvoimaa ja 436 newtonmetriä.

Hyundai Santa Fe

Tärkeimmät tekniset uudistukset kohdistuvatkin voimansiirtopuolelle. Automaatti on kahdeksanportainen aiemman kuusinopeuksisen sijaan, nelivedon toimintaa on kehitetty, ja ensimmäistä kertaa tarjolla on myös etuvetoinen versio.

Niin ikään mielenkiintoinen tieto on se, että Santa Fe tulee aikanaan tuotantoon sekä ladattavana että "tavallisena" hybridinä. Tämä tapahtuu valmistajan edustajan mukaan kuitenkin vasta seuraavan kahden vuoden kuluessa.

Turvavarusteparannuksiakin löytyy: Santa Fe muun muassa pitää huolta siitä, etteivät lapset tai eläimet unohdu lukitun auton takapenkille. Tuulilasista puolestaan voi bongata monipuolisesti säädettävän heijastusnäytön, joka on lajissaan Hyundain ensimmäinen.

Etevä ensivaikutelma

Uuden Santa Fe'n välittämä ensivaikutelma on hyvin harmiton ja myös hyvin toimiva. Valmistaja kehuu erityisesti ajomukavuuden sekä melutason kehittyneen. Ohjaamonkin ilme on päivitetty aiempaa hienostuneemmaksi.

Hyundai Santa Fe

Näitä, ja monia muita yksityiskohtia syynäämme vielä Barcelonan ympäristön teillä tarkemmin: siitä lisää myöhemmin varsinaisessa koeajojutussa.

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Vesa Eskola

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat