22.10.2021

Maistiainen: Volvo C40 Recharge – se viehättävämpi vaihtoehto

Volvo lähtee mukaan viistettyjen kattolinjojen katumaasturimarkkinoille. Uusi Volvo C40 on ulkomuodon eroista huolimatta teknisesti yhtenevä sisarmalli XC40:n kanssa.

Nykypäivän automaailmassa jokaiselle pitää olla jotakin. Volvo C40 vastaa tähän tarpeeseen, sillä se on trendikkäällä viistetyllä kattolinjalla varustettu versio XC40-mallista. Teknisesti autot ovat yhteneviä, mutta uusi korimalli tarjoaa vaihtelua Volvo-kuskeille.

Keula vaatii pari vilkaisua, että huomaa erilaisen maskin ja valojen uudet muodot. Selkeimmät erot ovat luonnollisesti perässä, jossa kattolinjan lisäksi myös valot ovat saaneet uuden ilmeen. Perästä löytyy myös Volvon nykyinen sähköautojen mallimerkintä, eli Recharge Twin, joka vastaa XC40-mallista tuttua P8-merkintää.

Ohjaamossa on vastassa sisarmallin tavoin muista nyky-Volvoista tuttu ilme. Multimediajärjestelmän perustana sähkö-Volvoissa toiminut Android-pohjainen järjestelmä löytyy myös tästä uusimmasta tulokkaasta. Kuljettaja löytää edestään ison Google Maps -navigointiin pohjautuvan kartan. Keskikonsolin kotivalikon ilme on edelleen toteutettu vanhemmista malleista tuttuun tapaan neljällä vaakapalkilla. Kokonaisuus on hetken opettelun jälkeen varsin toimivan oloinen.

Voimalinja toimii ensimmäistä liikkeellelähdöstä alkaen odotusten mukaisesti. Se on vaivaton ja vastaa kuljettajan käskyihin loogisesti. C40 ei tarjoa sisarmallin tavoin kuljettajalle valittavasti ajomoodeja, mutta rehellisyyden nimissä niitä ei edes kaipaa. Kiireen yllättäessä voimaa löytyy riittävästi kaasupoljinta painamalla.

Uusi Volvo C40 on kokonaisuudessaan vaivaton sähköautotuttavuus. Se hoitaa kaikki arkipäiväiset tehtävät modernin nelivetoisen sähköauton vaivattomuudella. Puhtaasti ominaisuuksien puolesta C40:n valintaa voi olla vaikea perustella, sillä noin tuhannen euron hintaeroa sisarmalliin voi olla vaikea perustella pienemmillä tiloilla. Mutta jos viistetty kattolinja viehättää, ja siitä on valmis maksamaan hieman ylimääräistä, niin silloin valinta ruotsalaisvalmistajan mallistossa osuu tähän uutuuteen.

Uutuuden hinnat alkavat tällä hetkellä 60 920 eurosta, mutta sisarmallin tavoin markkinoille on tulossa edullisempi etuvetoinen versio. Ensimmäiset C40:t saapuvat Suomeen arviolta joulukuussa.

Teksti ja kuvat: Mikko Autio

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat