Caravan Show 2017

Matkailu Uutinen 13.1.2017

Caravan Show 2017 vauhtiin Turun Messukeskuksessa!

Caravan Show 2017 toi mukanaan koiria, karavaanareita ja kummallisuuksia Turun Messukeskukseen.

Karavaanarivuosi 2017 sai perinteisen alkunsa Turussa, kun Caravan Show asettautui taloksi Messukeskukseen ja sen ympäristöön. Matkailuautoista ja -vaunuista esillä olivat suurimmat merkit ja tärkeimmät uutuudet, minkä lisäksi tapahtuma oli täynnä oheistuotteita ja tärkeää tietoa. Esillä on noin 160 eri asuntovaunu- ja automallia.

Unohtaa ei sovi myöskään SF-Caravan ry:n järjestämiä talvitreffejä. Tapahtumaviikkoa vaihtamalla järjestäjät kehuivat harhauttaneensa kovat pakkaset viime viikolle, joten tälle treffikerralle odotetaan jopa 300 vaunukuntaa. Yhä useampi matkalainen tuo mukanaan myös koiransa, sillä karvaisten ystävien kohtelu on parantunut leirialueilla kuluneina vuosina.

SF-Caravaniin kuului vuoden 2016 lopussa yli 63 000 jäsentä. Järjestön motto vuodelle 2017 onkin ”Tehdään yhdessä”. Yhteistoiminnalla tavoitellaan niin liikenne- kuin leirintäturvallisuutta huomioimalla toiset ja keskustelemalla ongelmakohdista.

Caravan Show 2017

Korkeat asuntovaunut ja -autot saivat messuhallit näyttämään täydemmiltä kuin autonäyttelyissä. Uutuuksiakin löytyi useilta valmistajilta. Esimerkiksi Bürstner juhli 30-vuotista taivaltaan erityisellä juhlamallistolla, joka oli komeasti esillä messuhallien syövereissä. Näyttävien teippausten lisäksi myös varustelista on saanut piristysruiskeen juhlien myötä.

Caravan Show 2017

LMC Maestro 513 E puolestaan oli erikoismalli valmistajan ensiesittelyuutuuksien joukossa. Varustelun lisäksi myös vaunun patjat olivat muhkeat ja kahdesta pitkästä erillisvuoteesta pidempi sopinee jopa koripalloilijoille.

LMC Maestro 513 E

LMC Maestro 513 E:n sisätilatkin vaikuttivat tyyliin sopivilta, eli väljiltä ja valoisilta. Hintaa nukkumiseen panostavalle erikoismallille kertyy 36 300 euroa.

Hobby 495 UL De Luxe

Hobby 495 UL puolestaan on jo entuudestaan tuttu asuntovaunupuolelta, mutta Suomen suosituin erillisvuoteellinen vaunu lienee ansainnut asemansa. Hobby 495 UL De Luxe oli hinnoiteltu 23 640 euroon.

Hymer B-Klasse DynamicLine

Hymer puolestaan esitteli uudistetun B-Class DynamicLine -mallistonsa. Valmistaja on kiinnittänyt huomiota erityisesti mallisarjan keveyteen ajokorttivaatimustenkin vuoksi.

Hymer B-Class DynamicLine

Saksalainen järjestelmällisyys jatkui Hymer B-Class DynamicLinen sisätiloissa. Kaksoispohjan paksuutta on kasvatettu ja se on myös lämmitetty.

Caravan Show 2017

Caravan Show 2017

Caravan Show 2017

SF-Caravanin messuosastolla jaettiin hyödyllistä tietoa kuorman lastaamisesta savuilmaisimiin. Ei sovi kuitenkaan unohtaa tulevan vuoden treffitapahtumia, joista Pohjoismaiset Karavaanaripäivät, NCT, järjestetään tänä vuonna Kokemäellä. Reissuun lähdetään myös Valko-Venäjälle yhdessä virolaisten karavaanareiden kanssa.

Caravan Show 2017 Autoliitto

Pitkin päivää useat asiantuntijat kertoivat karavaanareita ja automatkaajia kiinnostavista aiheista. Esimerkiksi AKK käytti tilaisuuden hyväksi Turvassa Tiellä -kampanjansa esittelemiseen. Kuvassa puolestaan Autoliiton Susanna Suokonautio-Hynninen kertoi automatkailusta Euroopassa. Keskustelua syntyi niin eri maiden lakikäytännöistä kuin erikoisista sattumuksista.

Messuhallien uumenista löytyi myös monia matkailuun liittyviä ja liittymättömiä kuriositeetteja, joihin palaamme myöhemmin.

Caravan Show
Avoinna lauantaina 14.1. (klo 10–18) ja sunnuntaina 15.1. (klo 10–16).
Aikuisten liput 15€, lapset 7–15 v. 5€ ja perhelippu 32€, pysäköinti 6€.
Navigaattori löytää Turun Messukeskukseen parhaiten osoitteella Messukentänkatu 9, Turku.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli