Viking Line Amorella

Matkailu Kotimaanmatkailu 10.5.2016

Viking Amorellan keittiö herää jo aamuyöllä

Sata kiloa pekonia vaatii paistajansa, 600 kananmunaa keittäjänsä.

Viking Linen Amorellaan lastataan ripeästi autot ja ihmiset. Laiva irtoaa kello 8.45 Turun satamasta, perillä Maarianhaminassa ollaan 5,5 tuntia myöhemmin.

Ahvenanmaa_2015_093

Aamiaisvastaava on aloittanut työnsä keittiössä kesäaamun ujossa sarastuksessa kello 3.30.

Harry Iman

Keittiömestari Harry Iman

Keittiömestari Harry Iman kertoo, että pekonit on paistettava ja kananmunat keitettävä. Pekonia paistuu joka aamu 80–100 kiloa ja kananmunia keitetään 500–650 kappaletta.

Amorellan buffet-aamiaiselle mahtuu puolentuhatta matkailijaa, a’la carten ja ison kahvilan pöytiin toinen mokoma.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Amorella seilaa liki puolityhjänä. Alukselle mahtuu 2 480 ihmistä, hyttipaikkoja on 1 946 ihmiselle.

Seisova pöytä ei kaadu

Ahvenanmaa_2015_119Seisovan pöydän perusta on sama vuodesta toiseen. Esimerkiksi lohi eri muodoissaan on ohittamaton merenherkku.

– Buffet-pöytä on yhä väkevästi voimissaan, ravintolapäällikkö Kent Krook taustoittaa.

Kesäkuun tullen lapsiperheet syrjäyttävät eläkeläismatkailijat. Yritysten kokousmatkojen ehtyessä konferenssitilat muuntuvat lasten touhukeitaiksi.

Ruokatoiveet pysyvät aika lailla samoina, vaikka lomakausi vaihtaa matkustajat, mutta on yksi poikkeus: aasialaiset kaipaavat tuttuja makuja ja päivänsä aloittajaksi kevätkääryleitä ja riisivelliä.

Skagen on vakiosuosikki

Ahvenanmaa_2015_140Amorellan Food Garden -ravintolassa ei ole yhtä ylitse muiden käyvää suosikkiannosta, mutta tarjolla on aina jossain muodossa härkää, porsasta ja kalaa.

Laivayhtiö suunnittelee ruokalistat keskitetysti ja hyvissä ajoin ennakolta: kesän 2016 annosten suunnittelu on käytännössä aloitettu lähes vuotta aiemmin.

Kylmänä alkuruokana Skagen-leipä käsinkuorituista katkaravuista ei ole huono valinta. Annoksen (10 e) täydentävät Päijänteen muikunmäti ja ahvenanmaalainen mustaleipä.Ahvenanmaa_2015_146

Lämmin pääruoka on karitsanselkää, konfiteerattuja tomaatteja, chèvre-perunaterriiniä ja valkosipulinlientä. Kyytipojaksi soveltuu korsikalainen punaviini.

Ahvenanmaa_2015_151

Tunnelma tiivistyy

Notkuvien buffetpöytien ääreen on aika ajoin tunkua. Ensimmäisen kukkuralautasellisen jälkeen tunnelma rentoutuu: ruokaa riittää kaikille.

Ahvenanmaa_2015_133

Valinnanvaraa riittää. Silliäkin on punasipulilla, punaviini- ja yrittimarinoituna, sinapissa ja matjessillinä. Lohta on tarjolla muun muassa fenkolilla graavattuna sekä kylmä- ja lämminsavustettuna. Lihavaihtoehtoja ovat muun muassa kanavartaat, kanankoivet, porsaankylki ja paahtopaisti.

Ahvenanmaa_2015_129

Sitten salissa alkaa kuhina: karvainen Ville-viikinki läpsäyttelee ylävitosia pöytäkunta pöytäkunnilta.

Ahvenanmaa_2015_138

Jaa artikkeli