10.5.2016

Viking Amorellan keittiö herää jo aamuyöllä

Viking Line Amorella

Sata kiloa pekonia vaatii paistajansa, 600 kananmunaa keittäjänsä.

Viking Linen Amorellaan lastataan ripeästi autot ja ihmiset. Laiva irtoaa kello 8.45 Turun satamasta, perillä Maarianhaminassa ollaan 5,5 tuntia myöhemmin.

Viking Line Amorella

Aamiaisvastaava on aloittanut työnsä keittiössä kesäaamun ujossa sarastuksessa kello 3.30.

Viking Line Amorella
Keittiömestari Harry Iman

Keittiömestari Harry Iman kertoo, että pekonit on paistettava ja kananmunat keitettävä. Pekonia paistuu joka aamu 80–100 kiloa ja kananmunia keitetään 500–650 kappaletta.

Amorellan buffet-aamiaiselle mahtuu puolentuhatta matkailijaa, a’la carten ja ison kahvilan pöytiin toinen mokoma.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Amorella seilaa liki puolityhjänä. Alukselle mahtuu 2 480 ihmistä, hyttipaikkoja on 1 946 ihmiselle.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Seisova pöytä ei kaadu

Viking Line AmorellaSeisovan pöydän perusta on sama vuodesta toiseen. Esimerkiksi lohi eri muodoissaan on ohittamaton merenherkku.

– Buffet-pöytä on yhä väkevästi voimissaan, ravintolapäällikkö Kent Krook taustoittaa.

Kesäkuun tullen lapsiperheet syrjäyttävät eläkeläismatkailijat. Yritysten kokousmatkojen ehtyessä konferenssitilat muuntuvat lasten touhukeitaiksi.

Ruokatoiveet pysyvät aika lailla samoina, vaikka lomakausi vaihtaa matkustajat, mutta on yksi poikkeus: aasialaiset kaipaavat tuttuja makuja ja päivänsä aloittajaksi kevätkääryleitä ja riisivelliä.

Skagen on vakiosuosikki

Viking Line AmorellaAmorellan Food Garden -ravintolassa ei ole yhtä ylitse muiden käyvää suosikkiannosta, mutta tarjolla on aina jossain muodossa härkää, porsasta ja kalaa.

Laivayhtiö suunnittelee ruokalistat keskitetysti ja hyvissä ajoin ennakolta: kesän 2016 annosten suunnittelu on käytännössä aloitettu lähes vuotta aiemmin.

Kylmänä alkuruokana Skagen-leipä käsinkuorituista katkaravuista ei ole huono valinta. Annoksen (10 e) täydentävät Päijänteen muikunmäti ja ahvenanmaalainen mustaleipä.Viking Line Amorella

Lämmin pääruoka on karitsanselkää, konfiteerattuja tomaatteja, chèvre-perunaterriiniä ja valkosipulinlientä. Kyytipojaksi soveltuu korsikalainen punaviini.

Viking Line Amorella

Tunnelma tiivistyy

Notkuvien buffetpöytien ääreen on aika ajoin tunkua. Ensimmäisen kukkuralautasellisen jälkeen tunnelma rentoutuu: ruokaa riittää kaikille.

Viking Line Amorella

Valinnanvaraa riittää. Silliäkin on punasipulilla, punaviini- ja yrittimarinoituna, sinapissa ja matjessillinä. Lohta on tarjolla muun muassa fenkolilla graavattuna sekä kylmä- ja lämminsavustettuna. Lihavaihtoehtoja ovat muun muassa kanavartaat, kanankoivet, porsaankylki ja paahtopaisti.

Viking Line Amorella

Sitten salissa alkaa kuhina: karvainen Ville-viikinki läpsäyttelee ylävitosia pöytäkunta pöytäkunnilta.

Viking Line Amorella

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Antti Hentinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat