10.5.2016 Kotimaanmatkailu Viking Amorellan keittiö herää jo aamuyöllä Jaa artikkeli: Facebook Jaa facebookissa X Jaa X:ssä LinkedIn Jaa LinkedInissä Sata kiloa pekonia vaatii paistajansa, 600 kananmunaa keittäjänsä. Viking Linen Amorellaan lastataan ripeästi autot ja ihmiset. Laiva irtoaa kello 8.45 Turun satamasta, perillä Maarianhaminassa ollaan 5,5 tuntia myöhemmin.Aamiaisvastaava on aloittanut työnsä keittiössä kesäaamun ujossa sarastuksessa kello 3.30.Keittiömestari Harry ImanKeittiömestari Harry Iman kertoo, että pekonit on paistettava ja kananmunat keitettävä. Pekonia paistuu joka aamu 80–100 kiloa ja kananmunia keitetään 500–650 kappaletta.Amorellan buffet-aamiaiselle mahtuu puolentuhatta matkailijaa, a’la carten ja ison kahvilan pöytiin toinen mokoma.Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Amorella seilaa liki puolityhjänä. Alukselle mahtuu 2 480 ihmistä, hyttipaikkoja on 1 946 ihmiselle.Mainos (teksti jatkuu alla)Mainos päättyySeisova pöytä ei kaaduSeisovan pöydän perusta on sama vuodesta toiseen. Esimerkiksi lohi eri muodoissaan on ohittamaton merenherkku.– Buffet-pöytä on yhä väkevästi voimissaan, ravintolapäällikkö Kent Krook taustoittaa.Kesäkuun tullen lapsiperheet syrjäyttävät eläkeläismatkailijat. Yritysten kokousmatkojen ehtyessä konferenssitilat muuntuvat lasten touhukeitaiksi.Ruokatoiveet pysyvät aika lailla samoina, vaikka lomakausi vaihtaa matkustajat, mutta on yksi poikkeus: aasialaiset kaipaavat tuttuja makuja ja päivänsä aloittajaksi kevätkääryleitä ja riisivelliä.Skagen on vakiosuosikkiAmorellan Food Garden -ravintolassa ei ole yhtä ylitse muiden käyvää suosikkiannosta, mutta tarjolla on aina jossain muodossa härkää, porsasta ja kalaa.Laivayhtiö suunnittelee ruokalistat keskitetysti ja hyvissä ajoin ennakolta: kesän 2016 annosten suunnittelu on käytännössä aloitettu lähes vuotta aiemmin.Kylmänä alkuruokana Skagen-leipä käsinkuorituista katkaravuista ei ole huono valinta. Annoksen (10 e) täydentävät Päijänteen muikunmäti ja ahvenanmaalainen mustaleipä.Lämmin pääruoka on karitsanselkää, konfiteerattuja tomaatteja, chèvre-perunaterriiniä ja valkosipulinlientä. Kyytipojaksi soveltuu korsikalainen punaviini.Tunnelma tiivistyyNotkuvien buffetpöytien ääreen on aika ajoin tunkua. Ensimmäisen kukkuralautasellisen jälkeen tunnelma rentoutuu: ruokaa riittää kaikille.Valinnanvaraa riittää. Silliäkin on punasipulilla, punaviini- ja yrittimarinoituna, sinapissa ja matjessillinä. Lohta on tarjolla muun muassa fenkolilla graavattuna sekä kylmä- ja lämminsavustettuna. Lihavaihtoehtoja ovat muun muassa kanavartaat, kanankoivet, porsaankylki ja paahtopaisti.Sitten salissa alkaa kuhina: karvainen Ville-viikinki läpsäyttelee ylävitosia pöytäkunta pöytäkunnilta.Teksti: Marko Jokela Kuvat: Antti HentinenMainos (teksti jatkuu alla)Mainos päättyy Lue lisää Kaikki artikkelit 26.1.2025 Matkailu Huurteista historiaa Tartossa – mainio A. Le Coq -panimomuseo 21.1.2025 Matkailu Moottori 100 vuotta: Matkamme Saksan halki 16.–22.7.1933 21.1.2025 Yleinen Viron lupaus matkailijoille – lisää kulttuuri ja urheilua 20.1.2025 Matkailu Kovaa valuuttaa maailmalla – Suomen passi 19.1.2025 Matkailu Aistien valtakunta: Mercato del Capo eli Palermon eläväinen katutori 18.1.2025 Matkailuajoneuvot Matkailuautojen suosion kasvu näkyy myös Caravan-messuilla – paljon uusia matkailuautoja tarjolla 17.1.2025 Matkailuajoneuvot Caravan-harrastuksella valtava merkitys – jättää vuosittain satojen miljoonien potin kotimaan matkailulle 17.1.2025 Kotimaanmatkailu Matkailuajoneuvoalan tulevaisuuden näkymissä korostuvat etätyö ja älykäs teknologia 17.1.2025 Matkailu Tänne me suuntaamme valmismatkoille – ikisuosikit porskuttavat Kommentoi artikkelia Peruuta vastausVoit kommentoida artikkelia kirjautumalla sisään. Jaa artikkeli: Facebook Jaa facebookissa X Jaa X:ssä LinkedIn Jaa LinkedInissä Luetuimmat Vuorokausi Viikko Kuukausi 25.1.2025 Lentokoneet Päivän kuva: miljoonien litrojen höyryshow Helsinki-Vantaalla 26.1.2025 Ajatuksia autoista Tesla nousi hetkessä teknologian keihäänkärjeksi ja näyttää menettävän asemansa yhtä nopeasti – Ajatuksia autoista 24.1.2025 Lentokoneet JAL vaihtoi Boeing 787:ään hainnahasta inspiroituneen maalipinnan ja uskoo säästävänsä sillä 119 tonnia polttoainetta per vuosi 25.1.2025 Lentokoneet Spesifiointi on varusteiden ruksimista lentokonekaupoilla - näin se näkyy Finnairin Airbus A350-laivastossa 25.1.2025 Huutokauppahelmet Huutokauppahelmet: Loistelias Mazda Eunos Cosmo '91 18.1.2025 Lentokoneet Finnairin kuukausi sitten vastaanottama tuorein Airbus A350 on tuotekehityksen myötä jopa viisi tonnia alkuperäisiä yksilöitä kevyempi 20.1.2025 Käytetyt erikoisuudet Käytetyt erikoisuudet: 674 000 kilometriä ajettu Saab 9-5 II vm. 2010 21.1.2025 Kuluttajat Autoilija kolaroi autonsa matkalla vaihtamaan talvirenkaita – olisi pitänyt olla talvirenkaat, vakuutusyhtiö pienensi korvausta 22.1.2025 Koeajo Maistiainen: Toyota Land Cruiser – työkone 2025 25.1.2025 Lentokoneet Päivän kuva: miljoonien litrojen höyryshow Helsinki-Vantaalla 3.1.2025 Autoilu Näin paljon bensiinin hinta nousee – koskee liki 1,8 miljoonan auton käyttökuluja 18.1.2025 Lentokoneet Finnairin kuukausi sitten vastaanottama tuorein Airbus A350 on tuotekehityksen myötä jopa viisi tonnia alkuperäisiä yksilöitä kevyempi 7.1.2025 Uutinen Vakuutusyhtiö ei korvannut peurakolaria – auton vauriot johtuivat peuran väistämisestä eikä törmäyksestä peuraan 8.1.2025 Se kerta kun Se kerta kun: Peugeot teki luksussedanin keskelle poikittain sijoitetulla diesel-V12:lla 6.1.2025 Käytetyt autot Fiatiin oli tehty jakopääremontti juuri ennen kauppoja – auton vesipumppu petti silti, autoliike alkoi syyttää auton ostajaa