18.3.2016

Ford Ranger – hienosäädöillä taloudellisuutta ja mukavuutta

Ford Ranger

Uudistuvan Rangerin päivittymisessä pääpaino on taloudellisuudessa ja kuljettajan avustamisessa.

Fordin tarjokas Euroopan avolavamarkkinoilla uudistuu. Ranger saa faceliftin yhteydessä viilatun olemuksen lisäksi uutta teknologiaa. Myös 2,2-litrainen TDCi-dieselmoottori ja vaihteistot ovat kokeneet hienosäätöä.

Ford Ranger

2,2-litrainen TDCi tuottaa nyt 160 hevosvoimaa, parantaen 10 hevosvoimaa edeltäjään nähden. Merkittävää on kuitenkin taloudellisuuden parantuminen kiitos tarkistettujen vaihteistovälitysten ja sähköisen ohjaustehostuksen. Manuaalivaihteiston yhteydessä parannusta on tapahtunut 0,5 litraa per 100 kilometriä ja hiilidioksidipäästöissä 15 grammaa per kilometri. Automaattivaihteiston yhteydessä parannus on vieläkin merkittävämpi, Rangerin kulkiessa nyt 1,4 litraa per 100 km ja 39 grammaa per kilometri aiempaa pihimmin. Manuaalivaihteiston kanssa yhdistetty kulutus on 7,3 litraa per 100 kilometriä, automaattivaihteiston kanssa 8,0 litraa / 100 km.

Ford Ranger

Kuljettajien riemuksi uudistunut Ranger oppii myös uusi temppuja. Kaistavahti ja -avustin, aktiivinen vakionopeudensäädin ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä auttavat mikäli keskittyminen meinaa herpaantua. Tarjolle tulee myös viihde- kommunikaatiojärjestelmäksi Fordin SYNC 2 kahdeksan tuuman kosketusnäytöllä.

Ford Ranger

Lähde ja kuvat: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat