2.7.2016

400 km/t laillisesti julkisella tiellä – Kawasaki H2R ennätysjahdissa

Kawasaki H2R

Kawasaki H2R-ratapyörä on tunnetusti äärimmäinen laite, mutta olosuhteiden sattuessa kohdalleen pyörä ylitti jopa valmistajan toiveet.

Kawasaki H2R ei tunnetusti ole mitenkään turha kapistus. 310-hevosvoimainen (326 hevosvoimaa Ram Airilla) ratamoottoripyörä on täynnä äärimmäisyyksiä. Kun kuljettajaksi haalittiin Kenan Sofuoğlu, Supersport-pyörien moninkertainen maailmanmestari, ja  tieosuudeksi osoitettiin liikenteeltä suljettu turkkilainen silta, alkavat ainekset johonkin todella ainutlaatuiseen olla kunnossa.

Ja niinhän ne olivatkin. Kawasakin itsensä mukaan H2R:n virallinen huippunopeus on 380 km/t, mutta yhtiö toivoi hartaasti, että Sofuoğlu pystyisi rikkomaan maagisen 400 km/t:n rajapyykin. Turkkilainen kilpakuljettaja teki työtä käskettyä ja tutkittuaan sekä siltaa että pyörää päiväkausia sopiva hetki löytyi: aamunkoitto, kaksi päivää ennen uunituoreen sillan avaamista julkiselle liikenteelle.

Renkaiden takia lisärajaksi suoritukselle asetettiin, että nopeus täytyi saavuttaa alle 30 sekunnissa. Lopputuloksena on video, jossa pidetään melkoista haipakkaa yli 2,6 kilometriä pitkällä Osman Gazi -sillalla.

Lähde: Autoblog, WorldSBK Kuva & video: Kenan Sofuoğlu

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat