11.7.2017

900 kilometriä poljettavaa – maailman laajin maastopyöräverkosto Ylläkselle

maastopyöräily

Metsähallituksen päätös avata Pallas-Yllästunturin Kansallispuiston reitistö myös pyöräilijöiden käyttöön nosti Ylläksen tarjonnan kertaheitolla kansainvälisiin mittoihin.

Ylläksen jo ennestään mittava 150 kilometrin maastopyöräverkosto laajenee 300 kilometrillä. Kun tähän lisätään kaikki alueet, jotka linkittyvät nyt avattuun kansallispuistoon, niin kahdella pyörällä kierrettävien reittien määrä nousee peräti 900 kilometriin.

maastopyöräily

– Tämä on todella hieno juttu. Maastopyöräily on meille valtava mahdollisuus paikata Lappia perinteisesti vaivaavaa sesonkiluontoisuutta ja nyt se ei ainakaan ole puitteista kiinni, toteaa Visit Ylläksen Janne-Juhani Haarma.

Ylläs toimii porttina Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon tarjoten hyvät palvelut ympäri vuoden ja helpon pääsyn puiston reiteille. Jo olemassa oleva reittiverkosto toimii pohjana tulevaan ja uusien reittien kartoitus on jo käynnissä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pyöräilystä matkailuvaltti Lappiin

– Nyt avattu reitistö tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia Ylläkselle, mutta myös paljon on tehtävä ennen kuin pyöräilijöitä voidaan aktiivisesti ohjata uusille alueille. Polkuja kartoitetaan parasta aikaa ja uusia reittejä avataan sitä mukaa kun kartoitus, merkintä sekä mahdolliset kestävöintityöt etenevät, kertoo Hanna Ylipiessa Ylläksen Matkailuyhdistyksestä.

maastopyöräily

Pyöräilystä on nopeasti tulossa uusi ympärivuotinen matkailuvaltti. Kesäreittien lisäksi Ylläksellä on huomattava talvipyöräilyverkosto, joka laajenee ensi talvena 90 kilometriin. Reittiverkosto on latujen tapaan säännöllisesti huollettu ja suuri osa reiteistä sopii kaiken tasoisille pyöräilijöille.

Pyöräilyn uusin hitti, paksurenkainen Fatbike on sopiva väline myös talviseen kansallispuistoon tutustumisessa.

– Erityisesti kansainväliselle matkailijalle fatbiket tarjoavat talvella hienon mahdollisuudet tutustua kansallispuistoon ja latukahviloihin, jotka ovat aiemmin olleet vain hiihtäjien helposti saavutettavissa. Latukahvilaperinne on mahtavan eksoottinen kokemus kansainvälisille matkailijoille, Janne-Juhani Haarma kertoo.

Lähde: Ylläs Kuvituskuvat: Antti Hentinen

Luetuimmat