12.10.2020

Alustava MM-rallikalenteri 2021: Suomi ja Viro molemmat mukana, ohjelmassa myös uusi kilpailu

Rallin MM-sarjan promoottori sai vastikään vahvistettua kuluvan kauden ohjelmaan yhden rallin lisää, ja nyt julkaisuvuorossa on vuoden 2021 ohjelma. Suomalaisille rallituristeille luvassa olisi ilman mahdollisia matkustusrajoituksia unelmavuosi, sillä MM-tasolla kilpaillaan Suomen lisäksi kahdessa naapurimaassa.

Koronaviruksesta johtuen edes kuluvan kauden seuraavista rallin MM-sarjan kisoista ei ole täyttä varmuutta, mutta nyt tilanne alkaa selkeytyä. Kausi jatkuu Belgian Ypres-rallissa ja päättyy Italian Monza-ralliin, jos pandemia ei aiheuta kilpailujen järjestämisiin muutoksia. Nyt WRC julkaisi myös alustava vuoden 2021 MM-rallikalenterin.

Kausi alkaa perinteisesti tammikuussa Monte Carlosta, jota seuraa Ruotsin ralli helmikuussa. Vaikka koronaviruksen odotetaan vaikuttavan maailmalla vielä vuoden alussa, talvirallit on järjestettävä luonnollisesti talvella.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Huhtikuussa uusille teille

Tämän jälkeen luvassa on noin kahden kuukauden tauko, ennen MM-sarjalle täysin uutta kisaa, joka ajetaan huhtikuussa Kroatian päällysteteillä. Tästä noin kuukautta edempänä kisataan Portugalissa. Viime viikonloppuna ajettu Italian Sardinian osakilpailu on tarkoitus ajaa ensi vuonna sen normaalilla paikalla, eli kesäkuun alussa.

Tänä vuonna MM-rallin oli tarkoitus palata Kenian Safari-ralliin, mutta uusi tuleminen jouduttiin perumaan. Uusi yritys on ajoitettu ensi vuoden kesäkuulle.

Heinäkuun puolivälissä rallia ajetaan Viron vauhdikkailla sorateillä. Viro teki tänä vuonna nopealla aikataululla järjestämällään kisalla vaikutuksen MM-sarjan promoottoreihin, joten kisapaikka myönnettiin myös vuodelle 2021. Tästä kaksi viikkoa eteenpäin on vuorossa Suomen MM-ralli, josta siirrytään niin ikään metsäisille sorateille Iso-Britanniaan.

Reservissä ainakin kuusi kilpailua

Kauden kolmesta viimeisestä kisasta kaksi ajetaan Euroopan ulkopuolella. Chilen ja kauden päättävän Japanin rallien välillä pyörähdetään kisaamassa Espanjassa.

Vaikka rallien järjestäjät ovat sitoutuneet hoitamaan Covid-19 -viruksen huomioivat järjestelyt ja promoottori uskoo niiden onnistuvan, on myös rallien peruuntumisiin varauduttu varakilpailuilla. Reservissä kerrotaan olevan ainakin Turkin, Latvian, Belgian, Kreikan, Monzan ja Argentiinan rallit.

Lähde: WRC Kuvituskuvat: Moottori ja WRC

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat