15.1.2021

Apple ja Hyundai kehittämään itseajavaa sähköautoa yhdessä

Hyundai 45

Apple ja Hyundai ovat solmimassa yhteistyösopimusta itseajavien sähköautojen kehittämisestä. Tuotantoauto saatetaan nähdä jo vuonna 2024.

Apple ja Hyundai Motor Company ovat solmimassa yhteistyösopimusta itseajavien sähköautojen kehittämisestä. Sopimuksen odotetaan syntyvän maaliskuuhun mennessä ja tuotanto alkaisi Yhdysvalloissa vuonna 2024. Asiasta uutisoi Automotive News Europe korealaisen sanomalehden tietojen pohjalta.

Hyundai tuntuu levittelevän lonkeroitaan tällä hetkellä laajalle rintamalle tulevaisuuden varalta. Yhtiön omat hybridi- ja täyssähköautot on todettu toimiviksi muun muassa Moottorin vuosi sähköllä -juttusarjassa. Tämän lisäksi Hyundai on ollut eräs vetyautoon panostaneista yrityksistä ja Ineos on yhteistyökumppanina sillä saralla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Apple ja Hyundai kimppaan

Koreassa on myös uutisoitu Hyundain myöntäneen käyneensä keskusteluja yhteistyöstä Applen kanssa. Tämä lausunto saatiin erään paikallisen median uutisoitua, että Apple ja Hyundai pyrkisi julkistamaan itseajavan sähköauton vuoteen 2027 mennessä. Tuo uutinen sai aikaan Hyundain osakkeen rajun, lähes 20 prosentin, nousun.

Hyundai Motor Company kieltäytyi kommentoimasta tuoreimpia huhuja Automotive News Europen kyselyyn, mutta myönsi jälleen saaneensa useita tarjouksia, useilta eri yhtiöiltä, yhteistyöstä itseajavien sähköautojen kehittämiseen. Apple ei ole kommentoinut asiaa millään tavalla.

Sittemmin Korea IT News on poistanut uutisestaan yksityiskohtia, kuten tuotantolaitoksen, kapasiteetin sekä aikataulut sopimuksen syntymiselle ja ensimmäisten testien aloittamiselle. Siitä huolimatta uutinen yhteistyöstä on säilynyt uutisena.

Aiemmin Korea IT News uutisoi, että Apple ja Hyundai suunnittelivat tuotantoa Kian tehtaalle Yhdysvaltojen Georgiaan tai täysin uuden yhteisen tehtaan rakentamista noin 100 000 auton valmistamiseen vuoden 2024 tienoilla. Tehtaan täysi vuosituotanto olisi ollut tarkoitus saada 400 000 auton tuntumaan. Hyundai ja Kia ovat saman valmistajan automerkkejä.

Tuo uutinen väitti myös, että nämä yritykset tavoittelisivat ensimmäisen betaversion julkaisemista tulevasta Applen autosta jo ensi vuodelle. Vastaavasti uutistoimisto Reuters raportoi viime kuussa Applen kehittävän itseajavaan autoon tarvittavaa teknologiaa. Tavoitteena olisi tuoda markkinoille yrityksen omaa kehittynyttä akkuteknologiaa hyödyntävä henkilöauto jo vuonna 2024.

Tämä on uutinen, jota kannattaa jäädä seuraamaan. Autoilun tulevaisuus on jälleen kerran äärimmäisen mielenkiintoisessa vaiheessa.

Kuvituskuva: Aake Kinnunen/Moottorin arkisto, Lähde: Automotive News Europe

Luetuimmat