15.5.2020

Bentley nousussa koronan jälkeisessä Kiinassa: yli kuukauden tilaukset viikossa

Bentley nousussa koronan jälkeisessä Kiinassa

Koronaviruspandemiasta palautuminen on nostanut Kiinan automarkkinat hienoiseen kasvuun. Bentleyn kohdalla tilauskirjoja täytettiin suorastaan ennätysvauhdilla.

Vaikka koronaviruspandemiasta palautuminen on ollut käynnissä Kiinan automarkkinoilla jo jonkin aikaa ja alue kertoi pitkästä aikaa automyynnin kasvusta, on yksi ylitse muiden. Bentley joutui käynnistämään tuotannon Britannian tehtaillaan Kiinan huippuvedon aiheuttamassa paineessa.

– Yksi viikko huhtikuussa tilauksia tuli meille enemmän, kuin missään yksittäisessä kuussa edeltävän puolen vuoden aikana, Bentleyn toimitusjohtaja Adrian Hallmark kommentoi BBC:lle.

Bentleyn tuotanto käynnistyi jälleen 11. toukokuuta koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen. Tällä hetkellä tuotantotahti on noin puolet normaalista, sillä tehtaalla yritetään noudattaa tarpeellisia varotoimia työntekijöiden suojaamiseksi. Kahden metrin turvaväli näkyy tuotantotahdin puolittumisena, metrin turvaväli riittäisi normaaliin työtahtiin. Varotoimien aikana ristipainetta aiheuttaa kuitenkin yllättävästi kasvanut kysyntä.

Merkin 4 000 työntekijästä puolet on takaisin tehtaalla, neljänneksen työskennellessä kotoa käsin. Jäljelle jäävä neljännes on ottanut Britannian hallituksen lomautusohjelman, jossa valtio maksaa työntekijöille 80 prosenttia heidän palkastaan, jos he vain jäävät kotiin.

Bentley oli myös varastoinut komponentteja etukäteen, sillä brittimerkki oli rakentanut itselleen ylimääräisen varaston mahdollista sopimuksetonta Brexitiä varten. Tehdas onnistui löytämään myös vaihtoehtoja kiinalaisille alihankkijoille koronaviruspandemian alkuvaiheessa.

Perinteikkään brittimerkin vuosi alkoi 8 000 tilauksella, sillä se oli kärsinyt uuden viivästyksistä Continental GT:n ja Flying Spurin kanssa. Tilauskirjan sisällöstä noin viidennes on Kiinasta.

Koko Kiinan automarkkinat kohosivat 0,9 prossenttia huhtikuussa, merkiten 2 miljoonan auton myyntiä. Kiinan autonvalmistajien kattojärjestö arvioikin, että kysyntä voisi tehdä V-muotoisen jyrkän nousun koronan aiheuttaman syöksyn jälkeen.

– Iso kysymys on, tapahtuuko näin muualla maailmassa, Hallmark kommentoi.

Lähde: Automotive News Kuva: Bentley

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat