1.2.2022

BMW 8-sarja jatkaa päivityksen jälkeenkin omalla tyylillään

BMW 8-sarja facelift

8-sarja on pysynyt BMW:n muiden muotoilullisten hurjasteluiden keskellä hillitympänä, muttei se missään nimessä tylsä ole. Keski-iän päivitys on siitä huolimatta terästänyt tätä grand toureria, ainakin pikkuisen.

Vuonna 2018 markkinoille tullut 8-sarja edustaa BMW:n nykyisessä sarjaluokituksessa ylintä coupé -tasoa, ollen siis ikään kuin 7-sarjan sporttisempi versio, samaan tapaan kuin 4-sarja on 3-sarjalle ja 6-sarja 5-sarjalle. 8:n kohdalla käsitteeseen kuuluvat toki Coupen lisäksi avokattoinen Convertible sekä neliovinen Gran Coupe. Nykyinen 8-sarja seuraa alkuperäisen, 90-luvulla valmistetun 8-sarjan henkisissä jalanjäljissä.

BMW 8-sarja facelift

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ulkosalla muutamia yksityiskohtia muokattu

Nykyisen 8-sarjan klassista BMW-ilmettä ei ole haluttu muuttaa, vaan facelift on toteutettu varsin hillityin ottein. Keulassa ovat muuttuneet mainittavasti vain munuaiset, joskaan ei niidenkään äärimuoto, vaan pystyripojen koko, asettelu ja määrä. Näyttävä juttu maskin kanssa koetaan pimeällä, kun Illuminated Kidney Grille hohtaa ovet avatessa tai vaikka ajon aikana nappia painamalla.

BMW 8-sarja facelift

Päivitykseen kuuluu myös viisi uutta ulkovärivaihtoehtoa sekä kaksi uutta 20-tuumaista vannevaihtoehtoa. BMW Motorsportin logo kuuluu nyt vakiona M850i -malliin BMW M:n 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Samaan versioon asennetaan nyt lisäksi M-malleille tyypilliset, ilmanohjaimin varustetut sivupeilit.

BMW 8-sarja facelift

Sisällä lisää tuumia

Tuntuu siltä, että käytännössä kaikissa nykyautoihin tehtävissä päivityksissä tietoviihdenäyttöä suurennetaan. Joissain tapauksissa näyttökompleksit kattavat jo koko kojelaudan leveyden. Myös 8-sarjan keskinäyttö suurenee, muttei yli äyräiden. Aikaisempi 10,25-tuumainen päivittyy 12,3 tuuman kokoon. Järjestelmä taustalla on seitsemännen sukupolven iDrive. Sisällä oikeastaan mikään muu mainittava ei ole tällä erää muuttunut.

BMW 8-sarja

Alpinan näkemys asiasta

Alpina vastaa BMW:n rajuimmista tehdasmalleista, ja myös 8-sarja on saanut omansa. BMW Alpina B8 Gran Coupe julkistettiin viime vuonna, ja nyt se saa heti tuoreeltaan muuta mallistoa vastaavat päivitykset. Moottorinahan B8:ssa on korkealla viritysasteella toteutettu versio 4,4-litraisesta tuplaturbo-V8:sta, tehoa 612 hevosvoimaa ja kiihtyvyys nollasta sataan 3,3 sekuntia.

BMW 8-sarja

Lähde ja kuvat: BMW Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat