25.2.2023

Brabus 1300 R Edition 23 – tarjolla 290 luksusmoottoripyörän sarja

Kun moottoripyörävalmistaja KTM ja Mercedes-autojen virittäjänä tunnettu Brabus lyövät hynttyyt yhteen, syntyy harvinaisen eksklusiivinen Brabus-moottoripyörä.

Ensimmäisen kerran KTM-Brabus -yhteistyönä syntynyt moottoripyörä nähtiin tasan vuosi sitten, jolloin esiteltiin Brabus 1300 R. Sitä valmistettiin vain 144 kappaletta (77 punaisena ja 77 mustana), ja koko erä myytiin loppuun yhdessä minuutissa ja 55 sekunnissa. Siitä viisastuneena uutta versiota valmistetaan isompi 290 kappaleen erä, ja edelleen jakautuneena tasan kahden värivaihtoehdon kesken.

Uusi malli kantaa nimeä Brabus 1300 R Edition 23. Tekniikaltaan se perustuu KTM:n 1290 Super Duke R Evo -huippumalliin. Moottoriin ei Brabus ole koskenut, vaan 1301-kuutioinen V2-moottori tuottaa tutun 180 hevosvoiman tehon ja 140 newtonmetrin väännön. Lähes kaikkea muuta sitten onkin muokattu tyylikkäämpään ja yksilöllisempään suuntaan.

Rohkeaa ”Black and Bold” -tyyliä edustavat mm. persoonallinen valomaski, hiilikuituiset kateosat ja tuuliohjain sekä ilmanohjaimien Brabus-raidoitus. Parhaiten uutuuden erottaa vuoden takaisesta mallista uudenlaisista hiilikuituisista sivukatteista ja ilmanottoaukoista.

Istuin on viimeistelty Brabus ”Crest” -ompeleella ja uudenmallisen ohjaustangon pyöreissä ”roikkupeileissä” on säätövaraa, mikä varmistaa optimaalisen näkyvyyden taakse. Pyörän muotoilu seuraa tiukasti 1-Second-Wow Brabus -autojen konseptia. Tätä korostavat esimerkiksi ”Platinum Black” -väriset, 9-puolaiset Brabus Monoblock Z -kevytmetallivanteet.

Pyörän värivaihtoehtoina on ”Superblack” ja ”Stealth Gray”, joita molempia valmistetaan 145 kappaletta. Edellisen mallin 77 kappaleen värikohtainen valmistusmäärä tuli Brabusin perustamisvuodesta 1977. Uuden mallin kohdalla ei ole kerrottu, onko valmistusmäärän takana jonkinlainen tarina, vai onko vain haluttu tuplata edellisen mallin määrät.

Jousituksena on WP:n uusin semiaktiivinen Apex -järjestelmä. Kuljettaja voi valita jonkin jousituksen kuudesta tehdas-asetuksesta: Comfort, Street, Sport, Track, Advanced tai Auto, jolloin jousitus säätyy automaattisesti ajo- ja tieolosuhteiden mukaan.

Viimeistelyssä on käytetty CNC-koneistettuja osia, joita ovat mm. ylempi ohjauskolmio, jarru- ja kytkinkahva, säädettävät jalkatapit sekä jäähdyttimen ja öljysäiliön korkit. Vakiovarustukseen kuuluu mm. litiumakku, kahvanlämmittimet sekä pikakaasukahva.

Brabus 1300 R Edition 23 on saatavilla vain ennakkotilauksena ktm.com pre-order sivuston kautta.

Ennakkotilausten vastaanotto käynnistyi 16.2.2023 klo 16.00 Suomen aikaa.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: KTM

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat