15.10.2019

Dysonin sähköautosuunnitelmat romukoppaan

Dyson mukaan sähköautokisaan

Vuodeksi 2021 sähköautomarkkinoille pyrkinyt, etenkin pölynimureistaan tunnettu teknologiajätti Dyson ilmoittaa luopuvansa sähköautosuunnitelmistaan.

Pussittomien pölynimureiden keksijä, James Dyson on perunut sähköautoprojektinsa taloudellisen kannattamattomuuden vuoksi, kertoo Autonews Europe.

– Dyson Automotive työryhmä on kehittänyt fantastisen auton; heidän lähestymistapansa on ollut nerokas ja he ovat pysyneet samalla uskollisina periaatteillemme, Dyson kertoi sähköpostissaan henkilökunnalle.

– Joka tapauksessa, vaikka olemme yrittäneet erittäin kovasti tehdä läpimurtoa kehityksessä, emme yksinkertaisesti löydä keinoa tehdä sitä enää taloudellisesti kannattavasti, hän jatkaa.

Dyson myös mainitsee yrityksen koettaneen löytää projektille ostajaa, siinä onnistumatta.

Dysonin tavoitteena oli tuoda markkinoille kolme sähköautoa, joista ensimmäisen oli tarkoitus ilmestyä vuonna 2021. Perustana oli valmistajan osaaminen akuissa ja sähkömoottoreissa, joiden avulla tarkoituksena oli vaikuttaa autoteollisuuteen yhtä suuresti kuin sen pölynimurit tekivät aikanaan.

Salassa edistetyn autoprojektin kimpussa toimi parhaillaan noin 500 hengen työryhmä, johon kuului muun muassa entisiä Teslan, Jaguarin, Land Roverin ja Aston Martinin autoalan ammattilaisia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kehitystyö ei mennyt hukkaan

Dyson-yhtiö suunnitteli käyttävänsä autoissa kiinteän olomuodon akkuteknologiaa (solid state batteries) uskoen vahvasti sen etuihin. Projektin lopettaminen kuitenkin osoittaa yrityksen aliarvioineen autotehtaan perustamisen monimutkaisuuden ja kustannukset.

Luovuttamisesta autoalalla huolimatta Dysonilla jatketaan kiinteiden akkujen teknologian kehittämistä. Lisäksi kehitystä tehdään muun muassa robotiikan ja tekoälyn parissa.

– Akkumme hyödyttävät Dysonia yrityksenä perusteellisesti ja vievät meidät mielenkiintoisiin, uusiin suuntiin, Dyson toteaa.

Lähde: Autonews Europe Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat