22.1.2018

Ensimmäinen comeback: Land Rover Defender palaa V8-erikoismallina

Land Rover Defender palaa

Land Roverin 70-vuotisjuhlat eivät olisi mitään ilman alkuperäistä maasturiklassikkoa, joten 150 Defenderiä saa uuden elämän V8-moottorin turvin.

Vaikka kokonaan uusi Land Rover Defender on edelleen tulossa lähivuosina, sattui brittivalmistajalle hiukan erikoinen tilanne. Vuonna 1948 perustettu Land Rover juhlii tänä vuonna 70-vuotista taivaltaan, joka alkoi ikonisen maasturin Series-malleilla, jotka myöhemmin jalostuivat aina Defendereiksi saakka. Ei kai merkkitaivalta voi juhlia ilman päivänsankaria?

Valitettavasti klassisen Defenderin valmistus on päättyi jo kaksi vuotta sitten. Land Rover on kuitenkin sen jälkeen ylläpitänyt perinteitä entisöimällä vanhoja maasturiyksilöitä uuteen uskoon, sillä Solihullin tehtaalla on edelleen valtava määrä tietotaitoa ikonimallin sielunmaisemasta.

Land Rover Defender palaa

Nyt uuden elämän saavat 150 valittua Defenderiä, jotka saavat samalla nimen 70th Edition. Defender Works V8 -johdannaiset maasturit saavat 5,0-litraisen vapaasti hengittävän V8-moottorin, josta saadaan 405 hevosvoimaa ja 515 newtonmetriä vääntöä, ja molemmat vieläpä kierrosalueen yläpäässä. Vaihteistona on autoteollisuuden tämänhetkinen vakiovastaus vaihtotarpeeseen, eli ZF:n 8-vaihteinen automaatti. Jatkossa 0–97 km/h taittuu 5,6 sekunnin tyyliin.

Edellisen kerran Defender nähtiin V8:n parina vuonna 1998 mallin 50-vuotisten kunniaksi. Ensimmäisen kerran kasikone nähtiin maasturin keulalla 1979, jolloin Series I sai Roverin 3,5-litraisen V8:n ja sen 90 hevosvoimaa. Ajatus Defender V8:sta juhlamallina oli kuitenkin herännyt jo 2014, jolloin Defenderiä vielä valmistettiin aktiivisesti Solihullissa.

Land Rover Defender palaa

Mutta ei tässä vielä kaikki! Juhlamallin 18-tuumaiset Sawtooth-vanteet saavat 265/65 R18 maastorenkaat ja Defenderin ajovalot päivitetään kaksois-ledeiksi. Uutta puhtia annetaan myös jarruille, jousille, iskunvaimentimille ja kallistuksenvakaajille. Mallit ovat saatavissa kahdeksassa värivaihtoehdossa, joista kaksi on satiiniviimeisteltyjä. Sisällä luvassa on koko liuta Windsor-nahkaa sekä Recaron urheiluistuimet. Land Rover heittää komeuteen lisäksi oman Classic Infotainment -viihdejärjestelmänsä.

Land Rover Defender palaa

Aivan pikkurahalla ei Defenderin synttäriyllätykseen pääse käsiksi, sillä sekä 90 että 110 -malleina saapuvan Defender Works V8 70th Editionin hinta on alkaen noin 170 000 euroa, jolloin kyseessä on Britanniaan hinnoiteltu auto lyhyemmällä akselivälillä.

Land Roverin mukaan osa juhlamallien teknisistä päivityksistä on tulossa saataville myös muihin Defendereihin. Luvassa on myös tehopäivityksiä TDCi-dieseleihin.

Land Rover Defender palaa

Lähde ja kuvat: Land Rover

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lue myös:

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat