6.5.2020

Ensimmäiset kuvat julki – Hyundai i20 N -prototyyppi päädyt peitettynä

i20 N

Pienten arkisporttien valikoima laajenee lähitulevaisuudessa korealaisvastineella. Tiukasti peitetystä Hyundain N-malliston seuraavasta jäsenestä julkaistiin ensikuvat Ruotsissa ajetuista talvitesteistä.

Muutama vuosi takaperin Hyundai iski ryminällä urheilullisten arkiautojen luokkaan kilpailemaan nimekkäiden Golf GTi:n, Civic Typer R:n ja Megane R.S:n kanssa i30 N -mallilla, joka sai myöhemmin fastback-version. Nyt valmistaja julkaisi ensikuvat kokoluokkaa pienemmästä i20 N -prototyypistä, joka asettuu kilpailemaan muun muassa Ford Fiesta ST:tä vastaan.

i20 N

Ruotsin Arjeplogissa otetuissa kuvissa i20 N:n perän ja keulan muodot ovat piilotettu voimakkaan teippauksen alle, joten ulkonäkömuutoksista ei voi vielä sanoa mitään. Autocarin mukaan voimakkaan peittämisen taustalla voi olla i30 N:n tapaista tyylittelyä, eli takaspoileri, etulippa, suurennetut ilmanottoaukot ja toinen pakoputken ulostulo.

i20 N

Teknisiä tietoja ei ole toistaiseksi paljastettu, mutta Hyundain julkaisemien kuvien perusteella muutokset tavalliseen i20:een eivät tule yllätyksenä: alusta vaikuttaa matalammalta ja jarrut suuremmalta. Autocar uskoo autossa käytettävän valmistajan 1,6-litraista, noin 200-hevosvoimaista turbomoottoria. N-malliston periaatteen mukaisesti myös i20 N:n kerrotaan olevan katulaillinen, mutta rata-ajoon kykenevä.

i20 N

Hyundain WRC-tallin tähtikuljettaja Thierry Neuville kuvailee i20 N -prototyyppiä innostuneesti.

– Erittäin mielenkiintoinen auto. Erittäin tarkka ja erittäin helposti ohjautuva. Moottori kiertää hienosti ja äänikin on mielenkiintoinen. Odotan kovasti pääseväni ajamaan tätä WRC:ssä, viisinkertainen rallin MM-hopeamitalisti hehkuttaa.

Valmistaja ei kerro milloin uudistuneen i20:n sporttiversiosta saadaan lisätietoja tai -kuvia, mutta mallin markkinoille mallin uskotaan saapuvan alkuvuodesta 2021.

Lähde: Hyundai, Autocar Kuvat: Hyundai

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat