20.5.2017

Ensimmäistä kertaa Japanin ulkopuolella: Mazda-museo aukesi Saksaan

Mazda-museo

Kyseessä on japanilaisvalmistajan ensimmäinen museo sen kotimaan ulkopuolella.

Baijerin seutu tunnetaan jo ennestään voimakkaasta autoteollisuuspainotuksestaan, mutta nyt automatkailulle on yksi lisäsyy. Augsburgiin, noin 80 kilometrin päähän Münchenistä, avattiin ensimmäinen Japanin ulkopuolinen Mazda-museo. Museon taustalla on paikallinen Mazda-kauppias Auto Frey, joka löi hynttyyt yhteen Saksan Mazdan kanssa upean museon luomiseksi.

Mazda Classic Car Museum on rakennettu Augsburgin raitiovaunuvarikon vuonna 1897 rakennettuihin tiloihin, sopien lähes 100-vuotiselle Mazdalle mainiosti. Merkin ajoneuvotuotanto käynnistyi vuonna 1931 Mazda Mazdagolla, jota tituleerataan ensimmäiseksi tuk-tukiksi. Varsinainen autotuotanto käynnistyi vuonna 1960 ja museossa onkin esillä Mazda R360 kyseiseltä vuodelta.

Museossa on nähtävillä 45 erilaista Mazdaa Euroopasta ja muualta. Joukossa on myös joukko harvinaisuuksia Freyn autokauppasuvun omasta kokoelmasta. Mukana on muun muassa Mazda Cosmo Sport vuodelta 1967, Mazda Luce RX87 vuosimallia 1969 sekä tietysti vuoden 1992 päiväuni, RX-7. Näytillä on myös kolmipyöräinen kääpiöavolava Mazda K360  vuosikertaa 1962, vuoden 1966 Mazda Familia 1000 Coupé sekä vuoden 1992 Mazda AZ-1, toiselta nimeltään Autozam.

Mazda-museo

– Erittäin upea ensimmäinen Mazda-museo Japanin ulkopuolella edustaa toteutunutta unelmaa Freyn suvulle, että he voivat jakaa ainutlaatuisen klassikko-Mazdojen kokoelmansa koko maailman yleisön kanssa. Kaikki Mazdan päämajassa ovat hyvin ylpeitä, että Freyt kuuluvat organisaatioomme ja että he ovat luoneet jotain näin ainutkertaista, kommentoi Mazda Motor Corporationin varapääjohtaja Akira Marumoto.

Kokoelma tulee myös elämään, sillä Freyn suvulla on vielä yli 120 auton kokoelma museota varten. Museosta toivotaan Mazda-kerhojen kokoontumispaikkaa, samoin kuin klassikkoautoharrastajien kohtauspaikkaa. Auto Frey -autokauppaketju on myynyt Mazdaa vuodesta 1978 lähtien. Mazdan myynti Saksassa alkoi vuonna 1973 Mazda 616:lla, josta museossa on esillä vuoden 1976 yksilö.

Mazda-museo

Baijeriin suuntautuvia matkasuunnitelmiaan voi täsmentää museon kotisivuilla osoitteessa www.mazda-classic-frey.de/en

Lähde ja kuvat: Mazda

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat