6.8.2017

Hajuista eroon – testissä Nanolex Odex

Nanolex Odex

Kalliit ammattilaisten suorittamat käsittelyt eivät ole enää ainoa vaihtoehto ikävän löyhkän poistamiseen autosta. Hajuista voi päästä helposti eroon itse tehtävällä käsittelyllä.

Erityisesti hieman vanhemmassa autossa saattaa olla jonkinlainen ominaishaju, johon auton omistaja jopa tottuu ajan kanssa. Käytettynä ostettavassa autossa haju häiritsee todennäköisesti uutta omistajaa. Eikä ongelma kuulu yksin vanhoille autoille.

Uuteen autoon syntyvä tahra poistuu usein kostealla liinalla tai viimeistään märkäimurilla, mutta silti hajuja saattaa jäädä jäljelle. Tavallisesti ongelma sysätään ammattilaisten huoleksi, joka on edelleen hyvä vaihtoehto. Ongelman hoitaminen itse on kuitenkin helpottunut huomattavasti uusien kemikaalien avulla.

Nanolex Odex
Löyhkäävä auto olisi hyvä imuroida huolella, jotta kaikki mahdollisesti haiseva roska saadaan pois autosta.

Haiseva auto kannattaa aina puhdistaa ensiksi kaikesta ylimääräisestä tavarasta ja lattiamatot olisi hyvä imuroida. Mahdollinen kosteus poistuu joko ajamalla ilmastointi päällä hieman pidemmän matkan tai pitämällä autossa kosteudenkerääjää muutaman päivän ajan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Odexin tausta

Nanolexin hajunpoistaja Odex on vesipohjainen tuote, joka neutralisoi lähes kaikki ikäviä hajuja aiheuttavat kemikaalit. Näin se tehoaa esimerkiksi tupakkaan, ulosteisiin, pilaantuneisiin ruokiin ja juomiin sekä ummehtuneeseen hajuun. Yllättäen se ei kuitenkaan tapa miellyttäviä tuoksuja, joita on esimerkiksi hajuvesissä.

Odex haihtuu käytännössä lähes kokonaan eikä se sisällä minkäänlaisia hajusteita. Se ei tuoksu oikeastaan miltään käytettäessä, mutta säilyy aktiivisena noin viikon ajan neutralisoiden siis jopa levityksen jälkeen tulevia hajuja. Saavutettu tulos on pysyvä, eli hajuja ei tule takaisin käsittelyn jälkeen kunhan Odex on päässyt kosketuksiin kaikkien hajun aiheuttajien kanssa.

Nanolexin hajunpoistajan ainesosat ovat ihmiselle täysin turvallisia ihokosketuksen suhteen eikä edes silmään joutuminen ole suihkusaippuaa vaarallisempaa. Sen käyttöturvallisuus on siis todella hyvällä tolalla, vaikka aineen nielemistä ei varsinaisesti suositellakaan.

Nanolex Odex
Nanolex Odex on helpointa levittää suihkuttamalla ja se toimitetaan tätä varten sumutinpään kanssa.

Aineen käyttäminen

Ainoa oikeaoppinen tapa käyttää Odexia on saada se kosketuksiin hajua aiheuttavien molekyylien kanssa. Periaatteessa tyyli on vapaa, mutta Nanolex toimittaa pakkauksen aina sumutinpäällä. Sumuttaminen haiseville pinnoille on erinomainen tapa peruslevitykseen, mutta muutamia lisävinkkejä käyttöön voi kuitenkin antaa.

Esimerkiksi eläimen virtsa tai muut nesteet imeytyvät äkkiä syvälle verhoilukankaiden sisään aina pehmusteisiin asti. Tällöin myös hajua tappava Nanolex Odex tulee saada sinne. Eräs tehokas keino on painaa sumutin kiinni kankaaseen ja sumuttaa aine voimalla syvälle käsiteltävään kohteeseen.

Nanolex Odex
Odexia voi hangata käsin kankaaseen, jolloin saa tehokkaasti levitettyä vähän ainetta kankaan kuituihin.

Mikäli verhoilumateriaali, kuten nahka tai keinonahka, ei tunnu imevän ainetta, voi aineen suihkuttaa pintaan ja levittää käsin kauttaaltaan. Tämä tapa säästää samalla ainetta, sillä pienempi määrä leviää näin sumuttamista tehokkaammin. Sama menetelmä toimii erinomaisesti myös esimerkiksi tuuheille lattiamatoille.

Ilmastointi ja haju

Myös ilmastointilaitteesta olisi hyvä pitää huolta hajujen suhteen ja siksi onkin ehdottoman suositeltavaa vaihtaa auton raitisilmasuodatin samassa yhteydessä hajunpoistokäsittelyn kanssa. Ilmastointikanaviin mahdollisesti pesiytynyttä bakteerikantaa Odex ei poista, vaikka tehoaakin toki haluttaessa myös ilmastoinnin hajuihin.

Nanolex Odex
Ilmastointilaitteen desinfiointi saattaa olla toisinaan tarpeen hajun poistamiseksi. Tähän on olemassa omat aineensa.

Esimerkiksi Bilt Hamber Citrus Bomb ja Sonax ilmastoinnin puhdistusaine on tarkoitettu ilmastoinnin desinfioimiseen. Niiden on tarkoitus desinfioida koko ilmastointijärjestelmä bakteereista. Molemmat mainitut tuotteet sisältävät aerosolipanoksen, joka vapautetaan autoon ilmastointilaitteen ollessa päällä. Ne eivät ole täysin hajuttomia, joskin niiden jättämä aromi hälvenee ajan kanssa.

Teksti ja kuvat: Henri Posa

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat