15.8.2016

Hirvonen voitokkaana Unkarin Baja-rallissa

Maastoralleista Minillä menestystä hakeva Hirvonen palkittiin Unkarin Baja-kilpailun ykkössijalla.

Mikko Hirvonen luotsasi Mini All4 Racinginsä ensimmäistä kertaa voittoon FIA World Cup for Cross Country Rallies -maastorallisarjassa. Kannonkoskelainen kohosi korkeimmalle korokkeelle yhdessä kartturinsa Michel Périnin kanssa Unkarin Baja-rallin haastavien päivien jälkeen.

– Meillä oli upea viikonloppu. Kaikki meni täydellisesti, vaikka en odottanut Unkarin Bajan olevan näin vaativa ja vaikea, erityisesti kun näin erikoiskokeiden pituudet, jotka tuntuivat olevan sprinttejä. Ne olivatkin todella teknisiä paikoitellen, ja kapeita, ja sateessa ja mudassa ne olivat todella vaikeita. Mutta kaikki toimi täydellisesti. Olen todella onnellinen voittaessani Michelin ja Minin kanssa ensimmäisen kerran, Hirvonen kommentoi.

Unkarin Baja-ralli

Ensi vuoden Dakar-ralliin panostava Mini sai myös toisen kuljettajansa palkintokorokkeelle Bryce Menziesin ja Peter Mortensenin selviydyttyä toiseksi. Menziesille kyseessä oli vasta kolmas ralli Minin ohjaimissa ja Mortensenille ensimmäinen maraton-maastoralli, joten suoritus tuntui yhdysvaltalaisten mielestä yhtä hienolta kuin Hirvosen voitto.

Seuraavan kerran FIA:n maastorallisarja jatkuu Puolan Bajalla elokuun 25.–28. päivä.

Lähde ja kuvat: Mini

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat