19.3.2023

Husqvarna Norden 901 Expedition – Lisää varusteita ja ominaisuuksia

Husqvarna Norden 901 Expedition

Husqvarnan vuosi sitten esittelemä Norden 901 -seikkailupyörä saa rinnalleen monipuolisemmin varustellun ja vieläkin paremmin matkakäyttöön soveltuvan Expedition-version.

Aikaisemmin vain yksisylinterisistä vaihtoehdoista koostunut Husqvarnan moottoripyörämallisto laajeni vuosi sitten Norden 901 -seikkailupyörällä kaksisylinterisiin malleihin. 900-kuutioinen ja 105-hevosvoimainen rivikakkonen tarjosi enemmän suorituskykyä ja mukavuutta sorateiden ja polkujen lisäksi myös kestopäällysteelle. Nyt Husqvarna tarjoaa matkailuun ja pidempiin seikkailuihin varustellumman version, kun Norden 901 Expedition tulee täydentämään mallistoa.

Perus-Nordeniin verrattuna Expeditionin joustomatka on kasvanut 40 millimetrillä 240 millimetriin, ja sekä etu- että takapään esijännitys ja puristus- sekä paluuvaimennus ovat säädettävissä. Erityisesti matkatavaroiden määrän kasvaessa  tai matkustajan tullessa kyytiin tarve jousituksen monipuoliselle säätämisellekin kasvaa.

Varustetasoa on parannettu ja Expeditionin vakiovarustukseen kuuluu mm. lämmitettävät kahvat ja satula, isompi touring-tuulilasi, keskiseisontatuki ja tukeva pohjapanssari. Myös yhteistilavuudeltaan 36 litran vetoiset sivulaukut kuuluvat vakiovarustukseen.

Mittaristo ja älypuhelin voidaan parittaa bluetooth-yhteydellä, jolloin käytössä on nuolinavigointi, puhelutiedot näkyvät mittaristossa ja musiikin ja äänenvoimakkuuden säädöt voi tehdä ohajustangon katkaisimien kautta.

Husqvarna Norden 901 Expedition

Kuljettaja voi valita neljä eri ajotilaa (Street, Rain, Offroad tai Explorer), ja tehontuotto sekä ABS-jarrujen ja luistoneston herkkyys säätyvät automaattisesti aina kyseiseen ajotilaan sopivaksi. Explorer-asetuksella kuljettaja voi manuaalisesti säätää luistoneston yhdeksästä eri herkkyydestä haluamansa vaihtoehdon.

Ajomukavuutta tuo kytkimettömän vaihteiden vaihdon mahdollistava quickshifter ja takarenkaan pitoa pienemmälle vaihtaessa parantaa luistokytkin. Polttoainetankin tilavuus on 19 litraa, mikä valmistajan mukaan takaa noin 400 kilometrin toimintamatkan.

Norden 901 Expeditionen hinta on 22 744 euroa ja toimitukset alkavat maaliskuussa 2023.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Husqvarna

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat