11.6.2022

Huutokauppahelmet – 1966 Volkswagen 1600 Variant Pohjanmaan rannoilta

Volkswagen 1600 Variant 1966 huutokauppahelmet

Uudessakaarlepyyssä myytävä Volkswagen 1600 Variant on sympaattinen arkiharrasteauto. Kokonaisuuden kruunaa mustapohjainen rekisterikilpi.

1961 Volkswagen esitteli peräti kolmannen (pl. Karmann Ghia) tuotteen autovalikoimaansa. Kupla ja Kleinbus saivat kaverin Tyyppi kolmosesta, joka pyrki viemään edeltävien mallien parhaat ideat 1960-luvun muottiin. Volkswagen kielsi vielä 1960, että se kehitteli uutta automallia, mutta virallisesti VW 1500 esiteltiin 1961 Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä.

Volkswagen 1600 Variant 1966 huutokauppahelmet

Uutuuden akseliväli ja nelisylinterinen ilmajäähdytteinen takamoottori olivat tuttuja ideoita Kuplasta, mutta muotoilultaan Typ 3 oli askel kohti klassisempaa kolmen laatikon designia. Pienillä uudistuksilla moottori saatiin pakattua matalammin, joten tavaratilaa oli enemmän – varsinkin farmariversiossa. Myöhemmin moottori kasvatettiin 1,6-litraiseksi ja kaasareihin tehtiin päivityksiä, kunnes 1968 markkinoilla nähtiin jo polttoaineen suihkutus.

Volkswagen 1600 Variant 1966 huutokauppahelmet

Typ 3 taipui tuotantonsa aikana porrasperäksi, viistoperäksi ja farmariksi. Viistoperä ja porrasperä keräsivät 12 vuoden tuotannon aikana noin 1,3 miljoonan kappaleen tuotannon, farmarimallin ollessa tiukasti kintereillä 1,2 miljoonalla. Brasilian ja Australian tuotannot huomioiden farmari muodostui jopa suosituimmaksi korivaihtoehdoksi. Lisäksi historia kertoo jopa avokattoisista prototyypeistä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1966 Volkswagen 1600 Variant

Sininen farmarikorinen Typ 3 sijaitsee Uudessakaarlepyyssä ja autosta löytyvät mustapohjaiset rekisterikilvet A-kirjaimella. Volkswagen 1600 Variant on suunniteltu arkikäyttöön ja sen tavaratila on tasainen takamoottorista huolimatta. 54 hevosvoiman moottori on nelivaihteisen manuaalin parina. Auto vuotaa hiukan öljyä ja kaasuttimien säätö ei ole kohdallaan seoksien ja tyhjäkäynnin osalta.

Volkswagen 1600 Variant 1966 huutokauppahelmet

Auto on kerännyt matkamittariin lukeman 16 290 ja tietojen mukaan mittari on pyörähtänyt kertaalleen ympäri, merkiten reilun 116 000 kilometrin ajomäärää. Korissa ei ole jälkiä onnettomuuksista, mutta ajan hammasta Volkswagen ei ole päässyt täysin pakoon ruosteen ja pienten kolhujen osalta. Myös vuosikausien pesut näkyvät maalipinnan kunnossa kovassa valossa. Vaalea puolivinyylisisusta on vuosiin nähden hyvässä kunnossa, mutta toisaalta käytön jälkiä ei tarvitse pelätä. Säilytyskori on huomioimisen arvoinen tehdasvaruste.

Volkswagen 1600 Variant 1966 huutokauppahelmet

Auton alusta on madallettu, mutta se on palautettavissa entiselleen säädöillä. 15-tuumaiset Empin vanteet on varustettu Vredsteinin renkailla. Mukana tulee alkuperäinen ohjekirja, tehtaan todistus, museorekisteröintipaperit, kaksi avainta, alkuperäiset vanteet, varoituskolmio, vararengas ja työkalut sekä uusi polttoainemittari.

Collecting Cars -huutokauppapalvelussa listattu VW 1600 Variant on historiansa aikana ollut vain kolmella omistajalla, mutta aihiossa on potentiaalia vaikkapa arkikäyttöiseksi entisöintikohteeksi. Myyjänä on Uudessakaarlepyyssä toimiva NY Cars -harrasteautoliike.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars

Luetuimmat