6.5.2023

Huutokauppahelmet – 1975 Fiat Abarth 124 Rally ja mustan konepellin lumous

Fiat Abarth 124 Rally huutokauppa avo

Fiat Abarth 124 Rally on aikakautensa näkemys luokittelumallista. Kevennetty, tehostettu ja parannettu kuvaavat kaikki tätä 124 Spiderin versiota.

Katto auki ja kesää kohti. Fiat Abarth 124 Rally on mielenkiintoinen yhdistelmä avosporttia ja 1970-luvun moottoriurheilun luokittelumallia. Homologaatiosyistä valmistusmäärä jäi vain reiluun tuhanteen ja ilmeisimmin kato on ollut merkittävää vuosikymmenten aikana.

Tavalliseen 124 Spideriin verrattuna Rally sai kevyemmät koripaneelit, jäykän kovakaton, moottoripäivityksiä sekä erillisjousitetun taka-akselin. Myös etuakseli sai joitain päivityksiä. Turvakaarista huolimatta auto oli vastaavaa katuversiota 25 kilogrammaa kevyempi. Konepeiton, katon ja takaluukun musta väri johtui siitä, että ne valmistettiin lasikuidusta. Kovakaton ikkunat tehtiin Perspexistä.

Fiat Abarth 124 Rally huutokauppa avo

1,8-litrainen neloskone sai tahtinsa kahdelta Weberin 44 IDF -kaasuttimelta ja tehoa sai odottaa noin 140 hevosvoimaa. Auton kuivapaino on 970 kiloa. Viisivaihteinen manuaali ja takaveto kuuluvat asiaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1975 Fiat Abarth 124 Rally

Italiaan myyty auto on elämänsä varrella viety Alankomaihin, missä se on viettänyt 11 vuotta nykyisen omistajansa hallussa. Auto on katsastettu 2021 ja se selvisi puhtain paperein. Abarthin mukana tulee joukko kuitteja ja huoltotositteita sekä huoltohistoria, alkuperäiset työkalut ja vararengas.

Fiat Abarth 124 Rally huutokauppa avo

13-tuumaisilla vanteilla on Nankangin renkaat. Etujarrujen satulat on päivitetty. Valkoinen maalipinta on maalattu uudelleen yli 15 vuotta sitten ja se on pääosin hyvässä kunnossa joitain iskemiä lukuun ottamatta.

Auton moottori on rakennettu uudelleen joko entisöiden tai päivittäen kuutisen vuotta sitten Motorenrevisie Spaarnestadissa. Muita huollettuja kohteita ovat tasauspyörästö noin 10 vuotta sitten, jarrut kaksi vuotta sitten ja uusi pakoputkisto moottorihuollon yhteydessä.

Fiat Abarth 124 Rally huutokauppa avo

Musta nahkaverhoiltu sisusta osoittaa normaalia kulumaa. Kaksi Recaron kuppipenkkiä on varustettu punaisilla Sabeltin vöillä ja jälkiasenteisella osittaisella turvakaarella.

Fiat Abarth 124 Rally huutokauppa avo

Myyjän tiedossa ei ole vikoja. Auto on myynnissä Collecting Cars -palvelun kautta Alankomaiden Opmeerissä.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen