7.1.2023

Huutokauppahelmet – Chevrolet Impala SS NASCAR ja ripaus Jimmie Johnsonin mestaruuksia

2007 Chevrolet Impala SS Nascar Jimmie Johnson huutokauppa

Jimmie Johnson, Nascar Cup Series ja Car of Tomorrow. Huutokaupattava Chevrolet Impala SS on osa yhtä moottoriurheilun kaikkien aikojen mestaruustarinoista.

Car of Tomorrow, huomisen auto, oli Nascarin tapa nimittää vuonna 2007 käyttöönotettua autosukupolvea. Edullisempien ylläpitokulujen ja tasaisemman kilpailemisen lisäksi Car of Tomorrow oli merkittävä panostus turvallisuuteen vuosituhannen vaihteen vakavien onnettomuuksien jälkeen. Erityisesti Dale Earnhardtin hengen vaatinut onnettomuus 2001 Daytonassa käynnisti sukupolviprojektin. Viimeisen kerran CoT nähtiin tositoimissa kaudella 2012.

2007 Chevrolet Impala SS Nascar Jimmie Johnson huutokauppa

Aikakauden ehkä kirkkain tähti oli Jimmie Johnson, joka otti kaikkiaan seitsemästä Nascar Cup Series -mestaruudestaan neljä Car of Tomorrow -aikakauden autoilla ja osoitti lähes dominoivaa kilpailuvauhtia heti aikakauden alusta saakka. Toki ensimmäinen mestaruus oli tullut jo kaudella 2006, joten hänen nopeutensa oli jo tiedossa.

2007 Chevrolet Impala SS Nascar Jimmie Johnson huutokauppa

Nyt myynnissä on Johnsonin vuoden 2007 voittoisa Chevrolet Impala SS Nascar, joka näytteli sivuosaa myös myöhemmillä kausilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2007 Chevrolet Impala SS NASCAR "Jimmie Johnson" 48-461

Chevrolet Impala SS oli amerikkalaismerkin vastaus Nascar-haasteeseen ja Johnson jatkoi tuttuun tapaan Hendrick Motorsportsin autolla numero #48. Korinumerolla 48-461 Johnson pääsi voittotahtiin kauden 2007 kuudennessa kisassa Martinsville Speedwayllä, jossa hän päihitti tiimitoverinsa Jeff Gordonin. Kyseessä oli samalla toinen varsinainen kisa, jossa Car of Tomorrowilla ajettiin.

2007 Chevrolet Impala SS Nascar Jimmie Johnson huutokauppa

48-461 ja Johnson kisasivat vielä loppukaudesta Phoenix International Racewaylla, jälleen voitokkaasti. Tämä vei Johnsonin jo kosketusetäisyyden päähän toisesta mestaruudestaan.

Yhteensä 48-461 ja Johnson kisasivat yhdessä seitsemän kertaa vuosina 2007–2009, mutta mestaruuksista huolimatta 461 ei tuonut enempää voittoja. Aktiiviuran jälkeen Hendrick Motorsports palautti auton Phoenixin kisan voittaneeseen Lowe's-asuun aidoilla kisakomponenteilla.

2007 Chevrolet Impala SS Nascar Jimmie Johnson huutokauppa

Auto on RM Sotheby'sin ilmoituksen mukaan täysin toimiva kilpuri, mutta soveltuu erinomaisesti myös näyttelykappaleeksi. Mukana tulevat myös Hendrick Motorsportsin aitoustodistukset auton historiasta ja entisöinnistä. Auton hinta-arvioksi on esitetty 150 000–200 000 dollaria ja se myydään tammikuun loppupuolella Arizonan Phoenixin huutokaupassa.

Kilpakumppania kaipaaville samaisessa huutokaupassa on myynnissä myös Jeff Gordonin vuoden 2013 Chevrolet SS -kilpuri.

Lähde ja kuvat: RM Sotheby's Teksti: Aake Kinnunen

Luetuimmat