Huutokauppahelmet – Fiat Punto Cabriolet ja aurinkoisia kilometrejä

Kuva Collecting Cars
Fiat Punto Cabriolet huutokauppa

Avoautoilussa suorituskyky on vähän toissijainen juttu. Ei muuta kuin katto auki ja jätskille!

Mielipiteitä on monia, mutta 1990-luvun Fiat Punto oli osa suomalaistenkin autokantaa. Edullinen kauppakassiluokan Fiat löysi itselleen kodin monesta suomalaistaloudesta. Giorgetto Giugiaron piirtämä auto erottui Unon kasarikulmikkuudesta olemalla sopivasti pyöristetty ysäriä varten. Italdesignilla oltiin samalla selvästi mietitty valojen upotusta korin muotoihin. Alun perin Giugiaro oli tarjonnut autoa Renaultille uudeksi Clioksi, mutta ranskalaisten mentyä toiseen suuntaan Fiat oli seuraavana puhelinluettelossa.

Fiat Punto Cabriolet huutokauppa

Fiat Punto saikin heti Vuoden Auto Euroopassa -tittelin vuodelle 1995 ohi Polon, ja Giugiaro pokkasi itselleen italialaisen Compasso d'Oro teollisuusmuotoilupalkinnon.

Mallistoon kuului myös Bertonen jatkomuotoilema ja valmistama kangaskattoinen Cabriolet. Kattoa oli saatavilla sekä sähköisesti että manuaalisesti avattavana. Kaikkiaan avomalleja valmistui noin 55 000 kappaletta vuosien 1994 ja 1999 välillä, ennen kuin Punto loikkasi toiseen sukupolveensa.

Fiat Punto Cabriolet huutokauppa

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1994 Fiat Punto Cabriolet EL

Nizzassa myytävä avokattoinen Fiat Punto on rullannut 30 vuoden aikana vain 10 246 kilometriä ja vain kaksi omistajaa. Alhaisesta ajomäärästä huolimatta auton öljynvaihdot on tehty vuosittain.

Fiat Punto Cabriolet huutokauppa

Upea "Green Garden" -värinen ulkopinta on saanut joitain kolhuja kaupunkielämästä. Sisusta on hyvässä kunnossa, mutta ovipahvien kangasverhoilu on paikoin irronnut. Kangaskatto on sähkötoiminen. Varusteisiin kuuluvat sähkölasit edessä, tuhkakupit takana ja Kenwoodin kasettimankka kojelaudassa.

Edellinen katsastus suoritettiin lokakuussa 2023, jolloin toinen sumuvaloista oli väärin kohdistettu. Auton mukana tulee alkuperäiset ohjekirat, vararengas, työkalusarja ja valikoima huoltokuitteja.

Fiat Punto Cabriolet huutokauppa

Konepellin alla on 1,6-litrainen 90 hevosvoiman neloskone, jonka teho menee visivaihteisen manuaalin kautta etupyörille.

Ei muuta kuin katto auki ja gelatolle italodiskon tahtiin! Collecting Carsissa listattu Fiat Punto Cabriolet on annos nostalgiaa ja hilpeyttä samassa paketissa.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat