19.4.2018

Ihmiskokeeseen etsitään vapaaehtoisia – jätä auto talliin, saat sähköpyörän tilalle

sähköpölkupyörä

HSY:n Ilmastoinfo etsii autonomistajia Virtaa fillariin -kampanjan ihmiskokeeseen, eli kokeilemaan kuukauden ajan sähköpyörää esimerkiksi kakkosauton sijaan.

Oletuksena kerrotaan olevan, että auton pystyy kohtalaisen vaivattomasti korvaamaan sähköpyörällä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

– Kokeilussa testihenkilöille tai perheille toimitetaan sähköpyörä, ja osallistujat lupaavat yrittää olla käyttämättä autoaan kuukauden ajan. Osallistujia haastatellaan kuukauden sujumisesta ja he saavat myös itse tallentaa ja jakaa kokemuksiaan, kertoo Ilmastoinfon BSR-e sähköpyöräilyn edistämishankkeen projektipäällikkö Petteri Nisula.

Kuvatusta materiaalista koostetaan muutaman minuutin pituisia minidokumentteja somessa jaettavaksi.

Kokeiluun suostuvien kesken arvotaan myös yksi sähköpyörä, jonka voittaja saa pitää.

Tavoitteena lisävauhtia sähköpyöräilyyn

Virtaa fillariin -kampanjan tavoitteena on edistää sähköpyöräilyä, joka kerrotaan yleistyneen Suomessa monia Euroopan maita hitaammin.

– Sähköpyörät ovat sähköttömiä pyöriä kalliimpia ja vaativat hiukan enemmän ylläpitoa, mutta verrattuna henkilöautoon, sähköpyörän hankinta- ja ylläpitokulut ovat paljon pienemmät. Markkinoilla on paljon eri hintaisia vaihtoehtoja erilaisiin liikkumistarpeisiin aina pienistä sähkötaittopyöristä järeisiin sähkötavarapyöriin, toteaa Nisula.

Kolmivuotisessa (2018-2020) BSR-electric -hankkeessa edistetään sähköistä liikennettä Itämeren alueen kaupungeissa.

HSY:n Ilmastoinfon hanke keskittyy pääkaupunkiseudulle ja käsittää Virtaa fillariin -kampanjan lisäksi alueellisia pilotointeja, jossa muun muassa tarjotaan sähköpyörien kokeilemismahdollisuuksia ja parannetaan sähköpyörien pysäköintiratkaisuja muutamilla asuinalueilla ja työpaikkakeskittymissä.

Lähde: HSY Ilmastoinfo Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat