22.2.2020

Isoveljen jalanjäljissä – Volvo S90 ja V90 päivittyvät maltillisesti XC90:n tyylillä

Volvo facelift

Volvo uudistaa S/V90 -mallistonsa ulkonäköä maltillisesti ja tuo samalla mukanaan päivityksiä muun muassa äänentoistoon ja sisäilman puhdistamiseen. Myös kevythybridivoimalinja tulee laajemmin saatavaksi.

Volvo esitteli päivitetyt versiot S90:stä ja tämän kartanomalleista V90/V90 Cross Countrystä. Kasvojenkohotuksessa muokattiin autojen ulkoasun lisäksi myös Bowers and Wilkings -audiojärjestelmää. Samalla loputkin Volvon mallit saavat sisuksiinsa 48 voltin kevythybriditekniikkaa.

Ulkokuoreensa S- ja V90 saivat muun muassa uudet sumuvalot, uusiksi laitetun spoilerin ja aiempaa matalamman etupuskurin.

Volvo facelift
90-sarjan etupuskuri käväisi suunnittelijoiden piirrustuspöydällä.

Pitkäkattoisten kartanoversioiden takavalot kävivät uusiksi suunnittelupöydällä, lopputuloksena on muotoilultaan päivitetyt täys-ledit. Vilkut ovat sekventaaliset. Lisäksi tarjolla on lajitelma uusia ulkovärejä ja vanteita auton personoimiseksi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ei tarvetta jazz-yhtyeelle

Bowers and Wilkings -audiojärjestelmän valmistaja kertoo tarjoavan aiempaa paremman kuuntelukokemuksen päivitetyn vahvistimen ja automaattisen melunvaimennuksen myötä. Lisäksi audiojärjestelmä säästää jazz-fanaatikon lompakkoa, Volvo kertoo järjestelmän jäljittelevän jazzklubin äänimaailmaa joten omaa yhtyettä ei tarvitse palkata soittamaan automatkojen ajaksi.

Volvo facelift

Uutena ominaisuutena Volvo tuo ensimmäistä kertaa autoissaan Kiinan ulkopuolelle ilmanpuhdistimen, joka on varustettu PM2,5 -hiukkasanturilla. Tämän ansiosta kuljettaja voi tarkkailla keskinäytöltä sisäilman laatua. Kuljettajan niin halutessaan matkustamon ilman voi puhdistaa valmistajan mukaan lähes kaikista pienhiukkasista muutamassa minuutissa.

Advanced Air Cleaner -niminen tekniikka ja Bowers and Wilkings -audiojärjestelmän päivitykset ovat nyt saatavilla kaikissa Volvon uusissa -60 ja -90 sarjoissa. Lisäksi auton takaosan 12-voltin ulostulo on korvattu kahdella usb-c -liittimellä. Myös XC40:stä tuttu langaton lataus on saatavilla useimpaan Volvoon.

Volvo facelift

Kevyttä sähköä ladattavien rinnalle

Voimalinjoissakin tapahtuu pienoisia muutoksia. 48 voltin kevythybridijärjestelmä on nyt saatavilla kaikissa Volvon malleissa. Valmistajan mukaan energiaa talvioivat järjestelmät saavuttavat parhaimmillaan jopa 15 prosentin säästöt polttoaineen kulutuksessa.

Vuonna 2015 XC90:n mukana debytoineen tietoviihdejärjestelmän päivittämisestä Volvo ei mainitse mitään, vaikka ehkä edelleen vauhdilla kehittyvässä tietotekniikan maailmassa sillekin alkaisi olemaan korkea aika.

Lähde ja kuvat: Volvo

Luetuimmat