3.12.2021

Kaikki saman katon alle – Vehon hyötyajoneuvokeskus on muuttanut Vehkalaan

Veho Vehkala Vehola hyötyajoneuvot Vantaa

Kehä III:n vakituiset käyttäjät ovat kiinnittäneet huomiota Vehon hyötyajoneuvokeskuksen uusiin tiloihin Vehkalassa. Uudet tilat keskittävät lähes kaiken toiminnan myynnistä huoltoon saman katon alle.

Pääkaupunkiseudun uusi Veho-hyötyajoneuvokeskus on avattu Vehkalassa Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän risteyksen luoteispuolella. Keskukseen on lähestulkoon oma liittymä Kehältä, sen verran vähän on toimijoita uudella alueella. Läheisyydessä on myös Vehkalan juna-asema, jos vaikka korjaus sattuisi venähtämään. Lyhyempiä varikkokäyntejä varten kuljettajille on lepohuoneet.

Uuden Vehon tontilla on mittaa n. 100 000 m² ja rakennuksien pinta-ala noin 11 000 m². Tilat ovat liki ottaen tuplaantuneet vanhoihin verrattuna. Nyt kaikki myymälä-, varaosa-, huolto-, korjaamo-, pesu- ja vuokraamotilat on saatu samalle tontille. Vauriokorjaus jää vielä läheisen Ansakujan tiloihin, jossa on raskaan kaluston oikomiseen riittävän järeät rakenteet. Tutut Lommilan tilat ovat jo tyhjentyneet.

– Vehkalassa, tai tuttavallisemmin Veholassa tavoitteemme on viedä paikallinen palvelu huipputasolle yhden luukun periaatteella. Tilat ja palvelut on suunniteltu niin, että meillä on aina miellyttävä asioida ja että voimme osaltamme olla mukana varmistamassa, että asiakkaidemme liiketoiminta toimii tehokkaasti ja luotettavasti, kuvailee Vehon Suomen hyötyajoneuvoliiketoiminnasta vastaava Juhamatti Joensuu.

Veho Vehkala

Uuden keskuksen sijainti lentoaseman likellä nopeuttaa varaosien rahtitoimituksia. Henkilökuntaa keskuksessa on yhteensä 140, joista 56 mekaanikkoja jaettuna neljään tiimiin. Muuttorumban lisäksi kaikki ovat joutuneet käymään asiakaspalvelukoulutuksen.

Vehkalan hyötyajoneuvokeskuksen päärakennus on kolmisakarainen, muttei sentään tähden muotoinen. Rakennuksen katolla on sekä aurinkopaneeleita että viheralue. Aurinkovoimaa saadaan talteen 140 MWh vuodessa. Keskeisimmällä paikalla on valoisa ja kookas myymälätila, jonka pääovi avautuu Kehätien suuntaan.

Veho Vehkala Vehola hyötyajoneuvot Vantaa

Hermokeskuksessa MB Uptime-tiimi valvoo lentoyhtiön operaatiokeskuksen tavoin kaikkiaan yli 1 000 kuorma-auton huollontarvetta etänä. Autojen oireita diagnosoidaan ja vikoja ennustetaan, yrittäen saada varaosat ja auto lähimmälle korjaamolle viiveettä ja ilman seisokkeja.

– Kuorma-auto ansaitsee rahaa vain ajossa. Mercedes-Benz Uptime diagnosoi ajoneuvon tilaa, ennakoi ja antaa toimintasuosituksia ennen ongelmien syntymistä. Voimme ottaa asiakkaaseen välittömästi yhteyttä MB Uptimen toimintaehdotuksen perusteella jo ennen kuin vikavalo on ehtinyt syttymään ja tehdä odottamattomista korjaamokäynneistä suunniteltuja ja siten minimoida ajoneuvon seisonta-ajat, Joensuu jatkaa.

Veho Vehkala

Läpiajettavia huoltohalleja on molemmin puolin, pakettiautot ja kevyet Sprinter-kuorma-autot omalla ja raskaat kuorma- ja linja-autot omalla puolellaan. Yhtä aikaa työn alle pääsee 15 pakettiautoa ja 30 kuorma-autoa.

Ensimmäisenä asiakkaana sai kunnian toimia Kuljetusliike Järvimäen Actros aamulla 15.11.

Teksti: Petri Munukka Kuvat: Veho

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat