24.12.2018

Käytetyt erikoisuudet – Reki joulupukille

Reki joulupukille - Tori.fi

Jos joulupukilta on aattoaamuna menopeli hukassa, niin tässä on Petteri Punakuonolle kunnollinen reki vedettäväksi. Myös Käytetyt erikoisuudet -juttusarja on joulutunnelmissa.

Joulupukki käy jouluaattona matkaan, mutta mitä jos kulkupeli on päässyt hukkumaan tai ei toimi. Se olisi melkoinen katastrofi. Nyt täytyy löytää reki tilannetta pelastamaan.

Tori.fi - Reen takaistuin
Reki tarjoaa esimerkiksi takapenkillä hyvät oltavat joulupukille. Kasvot menosuuntaan on mukavampi istua, jos vauhtia kertyy reilummin.

Nykypäivänä joulupukki ei välttämättä enää liikukaan porojen perässä. Yksityisauto on myös pukin tehtäviin äärimmäisen kätevä, vaikka saattaa hän julkisilla liikennevälineilläkin joskus matkata. Huhujen mukaan pukki on tutustunut myös helikopteriin ja kävipä Moottori näyttämässä Joulupukin Pajakylässä myös Nissan GT-R -urheiluautoa.

Joulupukin tärkeään tehtävään ei parane valita ihan mitä tahansa laitetta. Joulupukki tietää kyllä asian ja poroihin on ollut luottaminen. Siksi porojen vetämä reki on pitänyt pintansa pitkälle tämän vuosituhannen puolelle asti.

Tori.fi - Reki takaa
Tämänkertainen käytetty erikoisuus on esimerkiksi moottorikelkan perässä vedettävä reki. Kotimainen Eurokammi kelpaa moneen käyttöön.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Reki - Käytetty erikoisuus

Joulupukille löytyi kuin löytyikin reki pahimman varalle. Myynnistä löytämämme on onneksi oikealla suunnalla Rovaniemen Saarenkylässä. Joulupukin Pajakylästä ehtii ostoksille hätätapauksessa lähes muutamassa minuutissa.

Tori.fi - Reen sisusta
Tämän reen sisätiloissa joulupukin olisi hyvä matkata, sillä se on varustettu myös lämmityksellä.

Emmekä tietenkään valinneet pukille mitä tahansa rekeä. Valmistaja on kotimainen Rovaniemen monimetalli, joka on sittemmin myynyt reki- ja lanatuotteiden oikeudet Trailander Oy:lle. Nykyään varsin samannäköistä mallistoa valmistetaankin Trailander-nimen alla.

Tarkemmin kyseessä on Eurokammi-henkilöreki. Tämä on varustettu lämmittimellä, joka myös toimii. Myyjä lupaa reen olevan muutenkin hyvässä ja siistissä kunnossa.

Tori.fi - Eurokammi reki keula
Eurokammi -henkilöreki on ilmeisesti hyvässä kunnossa ja ainakin kuvien perusteella siisti sisältä ja päältä.

Löysimme alkuperäisen valmistajan sivuilta hieman lisätietoa Euro-Kammi 2000-mallista. Valmistaja on aikanaan luvannut tämän olevan ”erittäin monikäyttöinen, katettu henkilökuljetusreki. Soveltuu erinomaisesti koko perheen retkeilyyn, safarikuljetuksiin, pelastuspalveluun ja valvontatehtäviin.” Reessä voi valmistajan mukaan myös yöpyä. Mainitakkoon vielä, että lisävarusteena on ollut mahdollista hankkia cd-soitin radiolla.

Tori.fi - Reki ja etuistuin
Kaksi paikkaa sijaitsee selkä menosuuntaan. Näin Eurokammi tarjoaa tilat yhteensä neljälle.

Neljälle hengelle tarkoitetun Euro-Kammi 2000 -mallin pituus on noin 4,5 metriä ja leveyttä on reilut 1,2 metriä. Massaa tällä reellä on 170 kilogrammaa ja aiemmin mainittu lämmitys on toteutettu spriillä. Punertava väri sopii erinomaisesti joulupukille eivätkä harmaat sisätilat pilaa joulutunnelmaa.

Tämä sukkula varmistaa onnistuneen joulun. Moottori haluaa jatkossakin säilyttää hyvät suhteensa joulupukkiin eikä vara venettä kaada. Tämän myötä myös Käytetyt erikoisuudet -juttusarja toivottaa lukijoille hyvää ja rauhallista joulua.

Teksti: Henri Posa, Kuvat: Tori.fi