13.1.2021

Kia Ceed kevythybridimallisto alkaen 23 531 euroa

Kia Ceed kevythybridimallisto

Kia Ceed kevythybridimallisto laajenee kahdella bensiinimoottorilla ja alkaen hinta on jatkossa 23 531 euroa. Myös uusi bensiiniturbo tuli tarjolle.

Kia Ceed kevythybridimallisto laajenee kahdella bensiinivaihtoehdolla jo tarjolla olevien dieselkevythybridien rinnalle. Samalla bensiinimoottoripuolelle tuodaan uusi 1,5-litrainen bensiiniturbomoottori. Nämä tulevat tarjolle kaikkiin neljään Ceedin korimalliin: viisiovinen viistoperä Ceed 5D, farmarikorinen Sportswagon, mökkitiemuovein korotettu XCeed ja sporttisempia linjoja hakeva ProCeed.

Tuo 1,5-litrainen bensiiniturbomoottori on tarkemmalta mallimerkinnältään 1,5 T-GDi ja tarjoaa 160 hevosvoimaa. Se korvaa mallistossa aikaisemmin olleen 140-hevosvoimaisen 1,4-litraisen turbomoottorin.

Valmistajan mukaan tämä uusi moottori yhdistelee yhteen pakettiin aiempaa enemmän suorituskykyä, pienempää kulutusta sekä alhaisempia CO2-päästöjä. Ceedin uuden 1,5-litraisen bensiiniturbomoottorin hinnat alkavat 24 057 eurosta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kia Ceed kevythybridimallisto

Kuten todettua, Kia Ceedin voimalinjatarjonta laajenee tuon turbomoottorin lisäksi myös kahdella uudella bensiinikevythybridillä. Kia Ceed kevythybridimallisto tarkoittaa bensiinipuolella 120-hevosvoimaista 1,0 T-GDI Mild-Hybridiä ja tehokkaampaa 160-hevosvoimaista 1,5 T-GDI Mild-Hybridiä. Molemmat ovat aina automaattivaihteisia.

Näistä pienempi moottorivaihtoehto aloittaa hinnaston lukemasta 23 531 euroa. Tällöin valtavan pitkänä mallimerkintänä on: Kia Ceed 5D 1,0 T-GDI 120 hv Mild-Hybrid LX DCT7, jossa luetellaan kaikki mallimerkinnästä moottorin ja varustelun kautta aina vaihteistotyyppiin. Mallivuosimuutoksen kerrotaan tuoneen myös uusia vakiovarusteita.

Tuo tehokkaampi 1,5 T-GDI Mild-Hybrid on saatavilla vasta hieman korkeammasta EX-varustelutasosta alkaen ja silloin sen hinta on vähintään 26 537 euroa. Kallein hinnastosta löytyvä bensiinikevythybridivaihtoehto on 30 960 euroa maksava 1,5 T-GDI MHEV DCT7.

Uudet voimanlähteet vahvistavat Ceedin sähköisten mallien valikoimaa entisestään. Edellä mainittujen lisäksi mallistosta löytyvät jo ladattavat hybridiversiot XCeedistä ja Ceed Sportswagonista.

Kuva ja lähde: Kia