14.4.2020

Tehdaspysäytysten toinen kierros: Kia harkitsee jälleen tuotantotaukoa Koreassa

Kia harkitsee jälleen tuotantotaukoa Koreassa

Koronavirus vaikuttaa jälleen Kiinan ja Etelä-Korean autotehtaisiin: suorien vaikutusten sijaan tällä kertaa syynä on Yhdysvaltojen ja Euroopan romahtanut kysyntä.

Kiinassa ja Etelä-Koreassa toimivat autovalmistajat ovat palauttaneet tehtaidensa tuotannon lähes entiselleen, mutta nyt luvassa on uusi ongelma. Yhdysvaltojen ja Euroopan koronaviruksen takia romahtanut kysyntä asettaa haasteita myös Aasian tehtaille.

Kia on jo varoittanut ammattiliittoaan Etelä-Koreassa, että se haluaa järjestää tuotantotauon kolmella tehtaallaan huhtikuun 23.–29. päivien välillä.

– Kia Motors tutkii tällä hetkellä joidenkin Korean tehtaidensa tuotantotaukoa vastauksena Covid-19:stä johtuvaan maailmanlaajuiseen kysynnän laskuun. Päätöstä kuitenkaan ei ole vielä tehty, Kialta kerrottiin tiedotteessa.

Sisaryhtiö Hyundai on tauottanut Tucson-katumaasturin tuotantoa Ulsanin jättitehtaalla 13.–17. huhtikuuta. Hyundai oli ensimmäisten autovalmistajien joukossa pysäyttämässä tuotantoa helmikuun alussa koronaviruksen vaikeutettua Kiinan ja Etelä-Korean tilannetta.

Molemmat korealaisyhtiöt ovat pysäyttäneet useimmat Kiinan ja Etelä-Korean ulkopuolella sijaitsevat tehtaat. Kia on tosin palauttanut osan tuotannosta Slovakian tehtaallaan, jossa valmistetaan Ceed-mallistoa ja Sportage-katumaasturia.

Lähde: Automotive News Kuva: Kia

Täsmennys 14.4.: Suomeen tuotavat Hyundai Tucsonit valmistetaan Tšekissä, joten Ulsanin tehtaan tauolla ei ole vaikutusta Suomen tilanteeseen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat