31.8.2021

Kurveja koko rahalla: DS 4 -mallin hinta alkaen 35 396 euroa

DS Automobiles DS 4

DS Automobilesin uuden DS 4 -mallin hinta on nyt selvillä. Ostajan on hyvä varata rahaa noin 35 000 - 50 000 euroa hankintaa varten.

Premiumin suuntaan havittelevan ranskalaismerkin tuorein uutuus on tilattavissa. Tyylikkään DS 4 -mallin hinta alkaa 35 396 eurosta.

Nuori ranskalaisbrändi on jo luvannut, että jokainen uusi DS on täyssähköinen vuodesta 2024 eteenpäin. Nyt ei kuitenkaan ole kyse tuosta, sillä DS 4 tulee tarjolle bensiinimoottoreiden lisäksi lataushybridinä.

Itse DS 4 on automallina jo esitelty Moottorin verkossa, joten tutustuminen kannattaa tehdä sitä kautta. Tällä kertaa keskitymme hinnastoon ja varusteluun.

DS Automobiles DS 4

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

DS 4 -mallin hinta

Valmistajan mukaan DS 4 -mallisto koostuu kolmesta eri mallista, jotka ovat: DS 4, DS 4 Cross ja DS 4 Performance Line.

Tämän jälkeen näitä on varusteltavissa vielä eri versioina. DS 4 -malliin on valittavissa varusteversiot Trocadero ja Rivoli. Loogisesti DS 4 Cross -mallin vastaavat varusteluversiot kantavat nimet Trocadero Cross ja Rivoli Cross. Viimeinen DS 4 Performance line on samalla sekä eri malli että kyseisen "mallin" ainoa varusteluversio – se joka tapauksessa aloittaa hinnat.

DS Automobiles DS 4

Hinnaston lukemista helpottaa huomattavasti, kun tietää tehon löytyvän hevosvoimina aina mallinimen alkupuolelta. Näin esimerkiksi malliston aloittavan PureTech 130 Performance Line Automaatin teho hevosvoimina on käytännössä 130 hevosvoimaa, vaikka teknisiin tietoihin onkin merkitty 131 hevosvoimaa. Tuon mallin hinta on jo mainittu 35 396 euroa.

Silloin vakiovarusteluun kuuluu muun muassa automaattinen kaksialueilmastointi, 10-tuumainen tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö, peruutuskamera sekä tutkat molempiin päihin, perinteinen vakionopeudensäädin, varsin suuret 19-tuumaiset kevytmetallivanteet sekä kattava turvavarustelu.

Seuraavana pykälänä toimiva PureTech 130 Trocadero Cross Automaatti nostaa hintaa noin 3 000 euroa, jolla saa itselleen muun muassa avaimettoman kulun, heijastusnäytön sekä DS Smart Touch -kosketusnäytön keskikonsoliin.

DS Automobiles DS 4

Käytännössä hinnat nousevat nopeasti 40 000 euron tuntumaan ja ylikin. Mielenkiintoisena poimintana edullisin DS 4 E-Tense -lataushybridi (DS 4 E-Tense Plug-in Hybrid 225 Trocadero Cross Automaatti Launch Edition) maksaa 43 355 euroa ainakin niin kauan kuin tarjousta riittää. Se lisää varusteluun tarvittavat latauslaitteet, lämmitettävän ohjauspyörän sekä merkin erottautumistekijänä toimivan DS Active Scan -jousituksen.

Tuo lataushybridi yhdistää nelipyttyisen 180-hevosvoimaisen PureTech -moottorin 110-hevosvoimaseen sähkömoottoriin ja 12,4 kilowattitunnin akkuun. Järjestelmän yhteistehoksi on ilmoitettu mallinimen mukaiset 225 hevosvoimaa. WLTP-mittaustavan mukainen sähköinen toimintamatka on 55 kilometriä.

DS 4:n myynti on jo käynnistynyt ja ensimmäiset asiakasluovutukset tapahtuvat vuoden vaihteen jälkeen. DS 4 -mallistolle kuuluu aina DS:n seitsemän vuoden takuu ilman kilometrirajaa

Kuvat ja lähde: DS Automobiles

Luetuimmat