19.11.2020

Kysy Autoista: saanko laittaa kesärenkaan varapyöränä alle talvikelissä?

Kysy Autoista

Uudessa juttusarjassa Moottorin toimitus vastaa lukijoiden kysymyksiin. Nyt pohtimisen aiheena on kesärenkaan käyttö varapyöränä talvikelissä.

Kysymys: saanko laittaa kesärenkaan varapyöränä alle talvikelissä?

Vastaus: saat. Normaalisti sään tai kelin sitä edellyttäessä henkilöautoissa ja pakettiautoissa on käytettävä talvirenkaita, joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään kolme millimetriä. Rengasvaurion sattuessa autossa saa kuitenkin käyttää tilapäisesti vararengasta, johon ei sovelleta talviaikana käytettäville renkaille asetettuja säädöksiä.

Lisäksi vararengasta ei koske tieliikennelain renkaiden kulutuspintaa ja ominaisuuksia käsittelevän pykälän toinen momentti, joka määrää ajoneuvon samalle akselille asennettavien renkaiden olevan mitoiltaan, rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan samanlaiset. Eli vararengas saa olla myös eri kokoinen muiden pyörien kanssa.

Jos vararengas on muista renkaista poikkeava, tulee luonnollisesti ajaessa noudattaa erityistä varovaisuutta heikentyneiden ajo-ominaisuuksien vuoksi.

Teksti: Eetu Kokkonen Grafiikka: Jari Saarentaus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kysy autoista

Jätä meille autoaiheinen sinua askarruttava kysymys. Toimituksemme vastaa viikoittain moottori.fi:ssä tulleisiin kysymyksiin. Voit myös lähettää kysymyksesi suoraan sähköpostilla kysyautoista [ät] moottori.fi.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää aiheesta

Luetuimmat