8.4.2017

Marginaalista valtavirtaan – maan kattavin sähköpyörävalikoima löytyy nyt Vantaalta

Electrobike_Tammisto

Vantaan Tammistossa pyöräilystä kiinnostunutta odottaa maan kattavin sähköpyörävalikoima. Eikä kulkupeliä tarvitse ostaa umpimähkäisesti, sillä asiantuntija-avun lisäksi tarjolla on myös koeajomahdollisuus.

Kiinnostaisiko sähköpyörä, entä onko lauantain päiväohjelmassa tilaa? Jos vastaus on kyllä, kannattaa suunnata Vantaan Tammistoon, jossa Electrobike avaa pinta-alaltaan ja valikoimaltaan Pohjoismaiden suurimman sähköpyöriin ja sähköpyörävarusteisiin erikoistuneen myymälän.

Lehdistön edustajille uutta liikettä ja palvelutarjontaa esiteltiin jo perjantain puolella.

Electrobike_Tammisto

Aiheeseen vihkiytymättömän kannattaa varautua pieneen järkytykseen, sillä pitkään pienten piirien puuhasteluna pidetyn sähköpyöräilyn kirjo on hämmästyttävän laaja.

Pyörävalikoima on laventunut muutamassa vuodessa siinä määrin, että vaihtoehto löytyy jokseenkin jokaiseen tarpeeseen, olipa mielessä maastokelpoinen extreme-kulkupeli, edustava arkiajokki tai trendikäs kaupunkikruiseri.

– Kaikille löytyy pyörä, siihen on tähdätty, Electrobiken huoltopäällikkö ja yrittäjä Jimi Jokinen vakuuttaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luvassa laaja ja laadukas valikoima

Suomessa riittää potentiaalia sähköpyöräilyn saralla. Sähköpyörien markkinaosuus on tällä hetkellä alle prosentti koko pyörämarkkinasta, mutta myynnin uskotaan tuplaantuvan kuluvalla kaudella. Pyöräkaupan vanavedessä kehittyy myös tarvike-, huolto- ja varaosamarkkina. Omaa siivua tästä kasvavasta kakusta mielii myös Electrobike.

Electrobike_Tammisto

– Alkuvuoden aikana olemme myyneet yli neljä kertaa enemmän sähköpyöriä kuin viime vuonna samaan aikaan. Olemme varautuneet kuumentuneeseen kysyntään, joten pyöriä on hyvin saatavilla, Electrobiken toinen yrittäjä Jani Jokinen summaa.

Suosituimpien mallien kohdalla kysyntä on kuitenkin sitä luokkaa, että viime tingassa tehty ostopäätös tarkoittaa myös odottamista. Osa mallistosta myydään ennakkomyyntinä lähes loppuun ennen ensimmäistenkään pyörien saapumista myymälään.

Euroopassa sähköpyöräkauppa käy. Vuonna 2016 sähköpyörien myynti kasvoi Ruotsissa 34 prosenttia ja Norjassa peräti 100 prosentta saavuttaen lähes 10 prosentin osuuden koko pyörämarkkinasta.

Saksassa sähköpyörien osuus on jo 15 prosenttia kaikista myydyistä pyöristä ja myynnin kerrotaan kasvavan edelleen.

Suomessa vastaavaa kasvua ei ole vielä nähty, mutta Electrobiken näkemyksen mukaan tuntuvaa kasvua on luvassa.

Villeimmissä visioissa perinteiset polkupyörät jäävät tulevaisuudessa sähköisten sisartensa jalkoihin. Eurooppalaisten sähköpyörävalmistajien arvioissa tavalliset pyörät jäävät lähinnä urheilu- ja kilpailukäyttöön sähköavusteisten pyörien vallatessa hyötyajot, kuten työmatkapyöräilyn.

Edullisimmat pyörät parilla tonnilla

Electrobiken uusi myymälä on pinta-alalla ja tarjolla olevan valikoiman perusteella arvioituna Pohjoismaiden suurin. Valikoimasta löytyy  kaupunki- ja työmatkapyöriä ja erikoisrakenteisia maastopyöriä vaativaan harrastus- ja kilpakäyttöön. Vaihtoehtoja on myös ikääntyneille ja perheen pienimmille.

Myös tarjolla olevien pyörien hintahaitari kuvaa malliston laajuutta. Edullisimmat sähköpyörät vaihtavat omistajaa noin parilla tuhannella eurolla.

Myymälän kallein versio puolestaan rokottaa kukkaroa peräti 15 900 eurolla. Sähköpyörävalmistaja Haibiken XDURO FullSeven Carbon 10.0 on jokseenkin parasta mitä sähköpyörien saralla voi saada. Tai ainakin lähellä sitä. Hiilikuidussa ja laatuosissa ei ole säästelty.

Electrobike_Tammisto

Hurjasta hinnasta huolimatta Suomeenkin tällainen pyörä on jo myyty. Valmistajan mukaan näitä käsityönä valmistuvia erikoisuuksia myydään vuosittain Euroopassa satoja.

Tarjolla olevien mallien ja merkkien lisäksi järjestyy muitakin vaihtoehtoja, jos asiakas ehdottomasti niin haluaa, kunhan kyseessä on laadukas tuote, joka kestää myös käytössä. Niin sanottua halpismallistoa ei Electrobiken tarjonnasta kuitenkaan löydy.

– Myymme vain huippulaatuisia sähköpyöriä ja annamme kaikille malleille kahden vuoden takuun, Jani Jokinen kertoo.

Ostaisinko vai vuokraisinko?

Sähköpyörän hankintahinta saattaa hirvittää, sillä alle kipurajana pidetyn kahden tuhannen euron ei iskemättömiä vaihtoehtoja juuri tarjolla ole, vaikka Electrobiken myymälävalikoima on kattava.

Tämän hintaluokan ostosta harva tekee hetken mielijohteesta, mutta onneksi ei välttämättä tarvitsekaan, sillä Electrobike mahdollistaa kiinnostavan pyörän koeajamisen. Lähialueelta löytyy niin asvalttiteitä kuin Keskuspuistokin, joten kiinnostavaa pyörää on mahdollista testata erilaisissa ympäristöissä.

Electrobiken yrittäjä Jani Jokinen kehottaakin aina koeajamaan sähköpyörän ennen ostopäätöstä.

Electrobike_Tammisto

– Sähköpyörien laatuerot ovat huimia, minkä lisäksi ajotuntuma on eri malleissa hyvin erilainen. Koeajamalla huomaa laatuerot ja löytää juuri itselleen sopivan pyörän. Hintoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota ajomukavuuteen ja sähköavustuksen säätömahdollisuuksiin, akun kestoon sekä huollon ja varaosion saatavuuteen.

Jatkossa Electrobike aikoo mahdollistaa myös sähköpyörän vuokraamisen.

– Vuokraaminen on vakavasti ostoaikeissa olevalle asiakkaalle riskitön tapa tutustua pyörään kattavasti, sillä hyvitämme vuokrahinnan kaupan syntyessä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Läppäri esiin ja pyörä päivitykseen

Uudessa myymälässä on panostettu myös sähköpyörien huoltopalveluun. Myymälätilan yhteydessä toimiva huolto muistuttaa varustukseltaan pikemminkin autokorjaamoa kuin perinteistä pyöräverstasta.

Electrobike_Tammisto

Sähköpyörän puhjennut sisäkumi vaihdetaan edelleen perinteiseen tapaan, mutta esimerkiksi moottorin toimintaa ohjaavan ohjelmiston päivitystä varten esiin kaivetaan tietokone.

Electrobike_Tammisto

Rengasrikkoa moniutkaisempia ongelmia jäljitetään puolestaan merkkikohtaisilla testereillä. Huolto- ja korjaustöissä tarvittavia erikoistyökaluja on toisinaan kehitettävä ja valmistettava itse.

– Sähköpyörien kanssa erikoisosaamista vaaditaan paljon, mutta käytännössä melkein mitä tahansa voidaan korjata ja huoltaa, Jimi Jokinen arvioi.

Electrobike_Tammisto

Huoltoa työllistävät myös uudet pyörät ja erikoisasennukset. Aivan suoraan tehtaan jäljiltä sähköpyörää ei asiakkaalle vielä luovuteta.

Electrobike_Tammisto

Tarvittavien asennusten ja mahdollisen lisävarustelun, päivitysten ja hienosäädön jälkeen Suomen olosuhteisiin käyttövalmiiksi saatettu pyörä pakataan uudelleen kuljetuslaatikkoon ja lähtetetään eteenpäin.

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat