7.5.2023

Mercedes-AMG faceliftasi 4-ovisen GT:n kuusisylinteriset malliversiot – tuotanto alkaa vielä tänä vuonna Uudessakaupungissa

Mercedes-AMG GT 43- ja -53 4-ovinen Coupé ovat edelleen kuusisylinterisiä, mutta mallivuoden 2024 muutosten jälkeen tyylillisesti lähempänä kahdeksansylinteristä.

Mercedes-AMG GT 4-ovinen Coupé on varsinainen nimihirviö, ja omanlaisensa sekoitus Mercedes-AMG GT -urheiluauton ja Mercedes-Benz CLS:n välillä. Vuodesta 2018 lähtien valmistettua, ainoaa pelkästään AMG-malliston puitteissa tarjottavaa neliovista Mercedestä saa huippumalli GT 63:n lisäksi kuusisylinterisinä GT 43- ja -53 -malleina, joihin kohdistuu nyt kasvojenkohotus.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ammottavampi maski

Kuusipyttyisten mallien uudistusten keskiössä on keula, joka on entistäkin ahnaamman näköinen, ja siten lähempänä malliston V8-päätyä. Mercedes-AMG:n mukaan maskin ja sivuilmanottoaukkojen muotoiluun on haettu mallia suihkuhävittäjän siipiprofiilista. Keulan kautta ilma liikkuu näin aiempaakin tarkemmin hyötykäyttöön, kuten jarruille ja jäähdyttimelle.

Vähintäänkin hauskan nimen on puolestaan saanut V8 Styling Package. Se on Formula 1:n turva-autonakin toimivasta Mercedes-AMG GT Black Seriesistä ammentava erikoisvarustesarja käsittää muun muassa alaspäin laakeammaksi levitetyn maskin sekä takadiffuusorin. Paketti saa siis kuusisylinterisen mallin näyttämään ohikulkijan silmään erittäin V8:lta.

Myös muunlainen varustelu kuusisylinterisissä malleissa lisääntyy mallivuoden 2024 myötä. Autot saavat esimerkiksi avattavan lasikaton ja langattoman älypuhelintelakan takaistuimia myöten.

Pian Uudenkaupungin heiniä

Mercedes-AMG GT 43 4Matic+ ja -53 4Matic+:n voimalinjoihin ei tämän uudistuksen yhteydessä kajottu eli 270 ja 320 kilowatin teholukemat muiden teknisten tietojen muassa pysyvät ennallaan.

Malliston huipulta alaspäin kuikuilee tietenkin vaatimattomuudessaan Mercedes-AMG GT63 S E Performance 4MATIC+ 4-ovinen Coupé, 620 kilowatin järjestelmätehollaan.

Kuten Moottori aivan tuoreeltaan raportoi, Mercedes ja Valmet Automotive rakentavat parhaillaan AMG GT 4-ovisen Coupén tuotantolinjaa Uudenkaupungin autotehtaaseen. Kuluvan vuoden loppupuolelta alkaen kaikki maailman AMG GT 4-oviset Coupét tullaan valmistamaan Uudessakaupungissa.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat