25.10.2020

Moottoripyörämaahantuojilta euro jokaisesta koeajosta terveydenhuollon suojavarusteisiin

Moottoripyörämaahantuojat ja -jälleenmyyjät lahjoittivat jokaisesta kesällä ajetusta koeajosta yhden euron terveydenhuollon suojavarusteiden hankintaan.

Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaosto järjesti 5. kesäkuuta perinteisen ”Prätkällä töihin”- kampanjapäivän, jonka teemana oli terveydenhuoltoalan henkilökunnan tukeminen. Tapahtuman yhteydessä moottoripyörämaahantuojat lanseerasivat maan kattavan koeajokiertueen yhteistyössä Messukeskuksen kanssa. Hyväntekeväisyyskampanja alkoi Prätkällä töihin -päivänä 5.6 ja pottia kerrytettiin 30.8 asti.

– Päätimme lahjoittaa jokaisesta kesällä ajetusta maahantuojien ja moottoripyöräliikkeiden järjestämästä koeajosta yhden euron terveydenhuollon suojavarusteiden hankintaan. Kampanjan aikana liitolle kertyi 2091 euron lahjoitusvara, kertoo Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa.

Lahjoitus luovutettiin omaehtoisena Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille lokakuussa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Koeajokiertue toteutettiin turvallisesti

Aikaisempina vuosina moottoripyörien maahantuojat ovat järjestäneet Moottoripyörien Suuren Koeajopäivän ja siihen liittyvän kiertueen, mutta koronatilanteen vuoksi sitä ei tänä vuonna voitu järjestää. Sen sijaan maahantuojat ja moottoripyöräkauppiaat järjestivät koeajoja useina pieninä koeajotapahtumina liikkeissään kesä- ja elokuun aikana.

Tapahtumissa kuluttajat pääsivät koeajamaan moottoripyörämerkkien uutuuspyöriä paikallisissa jälleenmyyjäliikkeissä. Koeajoja järjestivät lähes kaikki suurimmat moottoripyörämerkit.

­– Kaikki tapahtumat järjestettiin siten, että tilaisuus voitiin toteuttaa kaikille turvallisesti. Asiakkaita palveltiin ulkona ja turvaväleistä sekä hygieniasta pidettiin hyvää huolta. Suurin osa omien merkkiemme koeajoista suoritettiin jälleenmyyjien toimesta heidän omilla koeajopyörillään, moottoripyöräjaoston varapuheenjohtaja ja KTM Nordicin myyntipäällikkö Jarkko Tuomisto sanoo.

Moottoripyöräjaostomme yritykset haluavat edesauttaa turvallista liikkumista jatkossakin.

– Prätkällä töihin -päivät jatkuvat tapahtumana myös ensi vuonna, kertoo liiton johtava asiantuntija Hannu Kyyhkynen.

Teknisen Kaupan Liitto ry on yleishyödyllinen yhdistys (non-profit) ja edustaa muun muassa moottoripyörämaahantuojia Suomessa.

Lähde: TKL Moottoripyöräjaoston tiedote, Kuvat: Ilmo Niittymäki, Sebas Romero ja Kingdom Creative

Luetuimmat