7.11.2021

Mustana, kiitos – Rolls-Royce jatkaa uhmakasta Black Badgea uusimpaan Ghostiin

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Pyhäinpäivän tienoilla alkoivat tunnelmat synkentyä Rolls-Roycella. Mutta siitäkös Black Badgen ostajakunta eli valmistajan sanoin rauhattomat, riskinottajat, uhmakkaat ja häiriköt pitävät.

Kerroimme tästä Rolls-Roycen hämäräperäisestä alter egosta jo keväällä 2017, kun coupé-malli Wraithista oli esitelty ensimmäinen Black Badge -malliversio. Mikäli haluat lukea lisää outoa tekstiä Black Badgeistä, onnistuu se esimerkiksi tämän linkin kautta. Tästä hyppäämme suoraan itse autoon, joka on jatkoa vuonna 2016 Wraithin ja edellisen polven Ghostin sekä myöhemmin seuraan liittyneiden avomalli Dawnin ja maasturi Cullinanin Black Badge -malliversioille. Vain huippumalli Phantom on tältä toistaiseksi välttynyt/jäänyt ilman. Elämässään varallisuudella mitattuna menestyneet ihmiset ovat usein toimineet eri tavalla kuin valtavirta. Monilla heistä vaikuttaa olevan myös poikkeuksellinen maku, sillä Black Badge edustaa kaikessa kummallisuudessaan jo lähemmäs kolmasosaa hyvin perinnerakkaana ja konservatiivisena pidetyn Rolls-Roycen myynnistä.

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Raskasta maalia

Ghost Black Badge verhoutuu mustimpaan mustaan ulkoväriin, joka on merkillä tai yleisestikään automaailmassa saatavilla. On totta, että tumma maali painaa vaaleita maaleja enemmän, mutta tämä äärimmäisen musta ulkoväri lisää Ghostin omamassaa peräti 45 kilolla. Ja se menee kuin kuumille kiville, vaikka Ghostiin on saatavilla 44 000 eri värivaihtoehtoa – huomattavasti enemmän kuin mitä itse autoa on ikinä tehty. Sysimustan kontrastina toimivat siniset yksityiskohdat.

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Pelkkä väri ei tee Black Badgea, vaan tummuus täytyy ulottaa ympäri autoa. Pantheon-etusäleikkö sekä Spirit of Ecstasy ovat saaneet oman osansa. Jälkimmäisen tummentamiseen on käytetty kromielektrolyysiä, jonka tuloksena ”hurmion hengellä” on 100 kertaa ihmisen hiusta ohuempi pinnoite. Tummat ovat myös 21-tuumaiset, 44 hiilikuitukerrosta käsittävät komposiittivanteet.

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Vielä lisää tehoa

Black Badge -mallisarjan ideaan kuuluu äärimmäisen tummuuden lisäksi muuta mallistoa jämerämmät voimalinja sekä alusta. Olemme saaneet seurata 6,75-litraisen V12:n nousujohteista tehokehitystä. Ghost Black Badgessa nouseva käyrä pysähtyy teholukemaan 665 hevosvoimaa, huippuväännön yltäessä jo 900 newtonmetriin.

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Voimanlähteen lisäksi kireämpi on myös alusta. Siellä ilmajousituksessa on järeämmät palkeet, jotka jaksavat torjua kallistelut paremmin nopeassa ajossa. Jarrut on säädetty hanakammiksi, samoin kuin kaasunvaste. Vaihteenvalitsimesta löytyy ”Low” -painike, joka sähäköittää 8-pykäläisen ZF-laatikon vaihteenvaihtoa 50 prosentilla kaasun ollessa vähintään 90-prosenttisesti pohjassa.

Sisällä kontrastina 850 tähteä

Ei varmastikaan tule minkäänlaisena yllätyksenä, että sisätiloissakin on kaikki tummaa. Ainakin lähes kaikki. Mustan parina verhoilussa on dramaattisen sinistä ja viimeistelyssä harmaata. Black Badgessa Rolls-Roycen Ghostissa esittelemä maailman ensimmäinen auton matkustamon tähtitaivas pääsee varmasti kaikkein parhaiten oikeuksiinsa, siellä kun ei ole sitä turhaa valosaastetta. Takamatkustajat nauttivatkin täysin rinnoin sisäkaton 850 tähden loistosta.

Kojelaudassa on käytetty jälleen kerroksittain kuituja. Jalopuusomisteen virkaa toimittaa Black Bolivar -paneeli, joka on ennen muuta syvän musta.

Black Badge -lystistä pääsee Ghostissa nauttimaan verottomana noin 40 000 eurolla – siis hinnat alkaen -mallia enemmän. Mutta kun otamme huomioon, että varmastikaan kukaan ei lähde Rolls-Royce Ghostia ostaessaan pihistelemään, asettuu Black Badge todennäköisesti malliston keskitasolle. Mutta vain ja ainoastaan hinnan suhteen.

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Lähteet: Rolls-Royce, Autoweek Kuvat: Rolls-Royce Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta