Rolls-Royce Wraith Black Badge

Ajoneuvot Autonäyttely Geneve 2017 Uutinen 30.3.2017

Edustusvaunu pimeältä puolelta – Rolls-Royce Wraith Black Badge

Rolls-Royce Wraith Black Badge on tarina siitä, kun Jekyll kohtasi Hyde Parkin.

– Black Badge on elämänasenne, se puoli Rolls-Roycesta, joka vetoaa uhmakkaisiin, riskinottajiin ja häirikköihin, jotka rikkovat sääntöjä ja nauravat perinteille. He ovat levottomia sieluja. He leikkivät kovaa ja muuttavat maailmaa. Teknisesti ja esteettisesti Black Badge on Rolls-Roycen alter ego, pimeämpi, painokkaampi, itsevarmempi, voimakkaampi ja vaativampi. Black Badgellä olemme luoneet superluksussektorin voimakkaimman olemuksen. Se on todella käänteentekevä hetki hienolle merkillemme, sanaili elokuvapahiksen nimellä varustettu Rolls-Roycen toimitusjohtaja Torsten Müller-Ötvös.

Rolls-Royce Wraith Black Badge

”Ratin takana tuntuu, kuin kaikki olisi mahdollista”

Kovien sanojen takana on kova tuote. Rolls-Royce lanseerasi Ghostin ja Wraithin käsittävän Black Badge -mallisarjan vedotakseen nuorekkaampiin ostajiin, sillä luksusmerkki pyrkii hilaamaan ostajien keski-ikää alemmas. Malliversio on suunnattu Howard HughesinKeith Moonin ja Yves Saint Laurentin kaltaisille nuorena rauhattomille sieluille, jotka olivat ”viehätysvoimaisia ja uskaliaita”. Lopputuloksena on erikoinen yhdistelmä voimaa, pahoja aikeita ja perinteitä.

Ja voimaahan on. Wraith Black Badge on voimakkain Rolls-Royce koskaan 623 hevosvoiman turvin, mutta lisäksi insinöörit ovat kutitelleet 6,6-litraisesta tuplaturbo-V12:sta vielä 70 newtonmetriä lisää vääntöä, nostaen luvun 870 newtonmetriin.

Rolls-Royce Wraith Black Badge

Suorituskyvyn osana on uusi 8-vaihteinen automaatti, joka on opetettu herkemmäksi kaasupolkimen asennon suhteen. Käytännössä vaihteisto pitää vaihteen pidempään ennen vaihtamista, hyödyntäen väkivahvan moottorin tehon jopa 6 000 1/min kierrosrajaan saakka. Lisäksi vaihteisto nopeuttaa vaihtoja täyskaasua lähestyttäessä. Vastaavasti myös moottorijarrutusta on tehostettu, vaihteiston reagoidessa niihinkin rivakammin.

Tehojen myötä kasvavat tietysti myös jarrut ja Rolls-Royce on muokannut ohjausta ja ilmajousitusta hiukan suoremmiksi neutraalimpaa ajettavuutta varten. Automatisoidut led-ajovalot puolestaan tuovat turvaa ”yötä leikatessa”.

”Kuin yö on ääretön”

Pahoja aikeita heijastetaan parhaiten matkustamossa. Kojelaudassa on käytetty hiilikuidulla liitettyjen alumiinilankojen punosta, tekniikan ollessa brittivalmistajan mukaan tuttu lähinnä häivepommikoneista. 0,014 millimetriä paksuista alumiinilangoista punotaan kuvio, joka sidotaan yhteen hiilikuidulla, lakataan kuudesti ja annetaan kypsyä 72 tuntia ennen kiillottamista.

Rolls-Royce Wraith Black Badge

Lämmityslaitteen puhallusaukkojen kehykset ovat saaneet fysikaalisen kaasufaasipinnoitteen (kavereiden kesken PVD), sillä se on valmistajan mukaan varmin tapa tummentaa osia ilman pelkoa siitä, että pinta muuttuu epätasaiseksi vuosien saatossa.

Rolls-Royce Wraith Black Badge

Ulkoisesti synkkyyttä ilmaisevat alumiinista ja hiilikuidusta valmistetut vanteet, joiden kehittäminen kesti Rolls-Roycen mukaan neljä vuotta. Lisäksi Wraith Black Badgen musta väri on valmistajansa intensiivisin musta.

Ehkä kaiken kiteyttää kuitenkin parhaiten tuttu keulamaskotti Spirit of Ecstasy, joka on pukeutunut mustaan kromiin Black Badgen kunniaksi.

Rolls-Royce Wraith Black Badge

Vaikka Rolls-Roycesta tuskin tulee varsinaisesti nuorison hittimerkkiä näillä eväillä, saattaisi ensimiljoonilla hankittu mustaleima olla kuitenkin hyvä idea. Wraith Black Badgea valmistetaan nimittäin vain 150 kappaletta vuodessa, eli noin 15% mallin kokonaistuotannosta. Mallistonsa tehokkain ja rajatun valmistusmäärän brittiluksus on sijoituskohteena melko vaivaton valinta.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Aake Kinnunen, Lauri Ahtiainen, Rolls-Royce

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Rolls-Royce

Kaikki koeajot

Uusimmat