24.11.2020

Seuraavan sukupolven superauton nimi selvillä: McLaren Artura

McLaren Artura V6 hybrid

McLaren Artura sai nimensä ja kyseessä on merkin seuraavan sukupolven superauto hybridivoimalinjalla. Silti jäi myös paljon kysymyksiä.

Brittiläinen urheiluautovalmistaja on julkistanut seuraavan sukupolven superautonsa nimen, joka kuuluu McLaren Artura. Uutuus on valmistajan mukaan High-Performance Hybrid, eli korkean suorituskyvyn hybridi ja se tulee korvaamaan Sports Series -mallisarjan. Nuo nyt korvattavat autot tunnetaan niiden tehoa kuvaavista nimistä, kuten 570GT ja 720S Spider.

Uusi nimi McLaren Artura on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että tähän asti vain teholukemiltaan hurjat McLarenin Ultimate Series erikoismallit, kuten Senna ja Elva, ovat kantaneet tämän tyyppistä nimeä. Nämä molemmat ovat lisäksi omanneet vahvat siteet moottoriurheiluhistoriaan. Valmistaja ei ole ainakaan vielä paljastanut mistä nimi Artura tulee.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

McLaren Artura V6 HPH

McLaren Artura on ahdetulla V6-moottorilla varustettu hybridi, jonka suorituskyky tullee liikkumaan selvästi 500 hevosvoiman yläpuolella. Kyseessä on McLarenin tuleva urheiluauto, ellei jopa superauto – jälkimmäistä termiä käytetään tänä päivänä ehkä turhankin herkästi.

Valmistaja painottaa, että McLaren Artura on täysin uusi aina perusrakennetta myöden. Samoin kerrotaan olevan myös hybridivoimalinjan, ulkokuoren, sisustan sekä kuljettajan käyttöliittymän laita. Kyseessä on valmistajan omassa luokituksessa ensimmäinen HPH-sarjan auto, joka vihjaisi myös lisää seuraavan.

Sen V6-polttomoottori on tuplaturbotettu ja suunniteltu toimimaan yhteistyössä sähkömoottorin kanssa. Teholuokan vihjataan olevan samalla tasolla aiempien ahdettujen V8-moottoristen mallien kanssa.

Uutuuden lupaillaan tarjoavan myös jonkin verran täysin sähköistä liikkumista, jonka voisi olettaa tarkoittavan ehkä korkeintaan muutamaa kymmentä kilometriä sähköistä toimintamatkaa. McLaren kertoo kyseessä olevan kevyt voimalinja, mutta valitettavasti tästä ei ole lisätietoa saatavilla.

Kyseessä tulee samalla olemaan, kuten aiemmin vihjasimme, ensimmäinen täysin uudelle MCLA-perusrakenteelle rakennettava auto. Kirjainyhdistelmä on lyhenne sanoista McLaren Carbon Lightweight Arcitechture, joka viittaa melko selvästi hiilikuidun käyttöön. McLaren Artura pohjautuu valmistajan mukaan vahvasti sille perustalle, jonka he ovat moottoriurheilusta perineet.

Tässä yhteydessä McLaren myöntää HPH-voimalinjan tuovan mukanaan lisämassaa ja juuri tätä on pyritty korjaamaan muualla tehtävin painonsäästöin. Muun muassa korin saralla on pyritty tiukkaan laihdutuskuuriin. Valmistaja kertoo MCLA-perusrakenteen auttavan juuri tässä, mutta myös tarjoavan erittäin jäykän perustan hyvän ajettavuuden luomiselle.

Virallinen julkaisu odottaa vielä ja lisätietoja on luvassa tulevien kuukausien aikana. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä tämä tarkoittaa merkin tulevaisuudelle. Toivottavasti erikoismalleja ja mallipäivityksiä tulee jatkossa hieman nykyistä hitaammalla tahdilla.

Kuva ja lähde: McLaren

Luetuimmat