17.3.2016

Nokian Renkaiden vihreä kesäuutuus – Hakka Green 2

Nokian Hakka Green 2

Pieniin ja keskikokoisiin perheautoihin suunnattu uutuus on kehittynyt erityisesti märkäpidon ja taloudellisuuden saralla.

Nokian Renkaiden vastine häämöttävään kesärengaskauteen on Hakka Greenin kehittyminen toiseen versioonsa, Hakka Green 2:ksi. Uutuus soveltuu erityisesti arkiajoon pienissä ja keskikokoisissa perheautoissa, sillä se on tarjolla 13–16-tuuman kokoisena, mukaanlukien markkinoiden suosituimman koon 205/55 R16. Kulumiskestävyydeeltään uutuuden pitäisi olla jopa 15 prosenttia edeltäjäänsä parempi.

Pohjoisen karkealle tiestölle ja vaihtelevaan kesään suunniteltu Hakka Green 2 luottaa Hakka Green Hybrid -kumiseoksessaan perinteisen silican lisäksi muun muassa mänty- ja rypsiöljyihin, joilla alennetaan renkaan vierintävastusta. Metsäkonerenkaista on lainattu ajatus käyttää seoksessa myös pienipartikkelista nokea, joka viimeistelee "kameleonttimaisen" kumiseoksen. Rengas tarjoaakin ekologisen rullaamisen lisäksi myös erinomaista jarrutuspitoa EU:n rengasmerkintöjen liikkuessa A- ja B-luokissa.

Nokian Hakka Green 2

Vesiliirtoa Hakka Green 2 torjuu sirppiurien avulla. Renkaan sisäolkapäälle levenevät urat säilövät ja ohjaavat vettä kohti pitkittäisuria. Pitkittäisurissa luotetaan puolestaan lentokoneista ja F1-autoista tuttuun Coanda-ilmiöön, jonka avulla vettä ohjataan puolestaan pitkittäisurasta poikittaisuraan. Lisäksi trumpettiurat avustavat olkapääalueiden veden poistamisessa.

Ajomukavuuden kannalta merkittävin uutuus on Silent Sidewall Technology, jossa sivupinnan ja kulutuspinnan välissä on uusi erikoiskumisekoitus, jonka tarkoitus on suodattaa renkaan välittämää ääntä ja värähtelyä. Varmempaa ajotuntumaa on haettu puolestaan uudella teräsvyörakenteella ja pintakuviolla, jossa palakuvioinen ulko-olkapää on sidottu voimakkaasti jäykemmän tiekosketuksen aikaan saamiseksi.

Vuosien kulumista varten renkaasta löytyy perinteinen kulumisvaroitin, joka ilmaisee käytössä olevan kulutuspinnan suoraan millimetreinä. Hiukan nurinkurisesti Nokianin vesiliirtoilmaisin toimii siten, että vesiliirrosta varoittava pisara katoaa renkaan pinnasta urasyvyyden alittaessa 4 millimetriä.

Hakka Green 2 kuuluu muiden Hakka- ja Hakkapeliitta-renkaiden tavoin Nokian Renkaiden Hakka-turvan piiriin. Mikäli rengas rikkoutuu tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi asianmukaisessa käytössä, saa kuluttaja veloituksetta uuden tuotteen Nokian-renkaita myyvästä liikkeestä Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa.

Lähde ja kuvat: Nokian Renkaat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat