23.7.2021

Päivän kuva: Erwin Hymer Museum esittelee ajoneuvomatkailun historiaa

Hymer Group on yksi ajoneuvomatkailun jättiläisistä. Etelä-Saksan Bad Waldseessä sijaitsee tämän konsernin ja koko automatkailun historiaa käsittelevä näyttävä museo.

Vuonna 1931 eräs saksalainen liikemies halusi ottaa perheensä mukaan työmatkalleen. Hän keksi rakentaa perävaunun päälle majoittumiseen sopivan tilan, jossa voisi viettää aikaa ja majoittua. Miehen nimi oli Arist Dethleffs ja hänen rakentama ”matkailuvaunu” toivottaa tervetulleeksi Erwin Hymer Museumiin.

Autojen yleistymisen myötä myös perässä vedettävä majoituskapasiteetti alkoi yleistyä. Se nosti retkeilyn vapauden täysin uudelle tasolle, kun majoittuminen onnistui käytännössä missään vain. Ajatus vapaudesta viehätti monia ja vuonna 1957 lentokoneinsinöörinä kunnostautunut Erich Bachem ja liikemies Erwin Hymer yhdistivät voimansa.

Erwin Hymer Museum tarjoaa kattavan aikamatkan ajoneuvomatkailun historiaan. Näyttävä museokokonaisuus on rakennettu helposti ymmärrettävään tarinamuotoon, jossa kävijä etenee kronologisesti eri aikakausien läpi. Näytillä on kattava määrä hyvinkin persoonallisia ratkaisuja sekä vaunuista että 60-luvulla mukaan tulleista matkailuajoneuvoista eri vuosikymmeniltä. Lopussa on tarjolla myös tulevaisuuden visio Hymerin konseptiauton muodossa.

Vuonna 2011 avattu museo tarjoaa ajoneuvomatkailun historian lisäksi viihdykettä perheen pienimmille erilaisten leikkipaikkojen sekä teemahuoneiden muodossa. Jos ajoneuvomatkailu kiinnostaa, on Erwin Hymer Museum ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.

Aikuisen sisäänpääsymaksu on 11,50 euroa ja alle 18-vuotiaat pääset ilmaiseksi. Kierrokselta löytyvät opasteet ovat luettavissa vain saksaksi, mutta kierrokselle on mahdollista ostaa englanninkielinen opastus.

Teksti ja kuva: Mikko Autio

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat